Omorganisation

Fy som jag sett ut idag!! Skäms när jag tänker på det. Jag har smutsigt hår,tänker tvätta det imorgon,ja det är riktigt smutsigt och det bara hänger. Jag ser bedrövlig ut! Jag har gått runt i ett par för stora urtvättade grå joggingbyxor och en gammal munkjacka som en gång varit Marcus'☺️ Den har röda fläckar som uppkommit när jag tvättat med klorin och råkat skvätta lite på mig själv. Dessutom så har jag gått i raggsockor hela dan. Fy sicken slusk!!

Usch! 
Men vissa dagar är det faktiskt skönt att slippa bry sig. Det är ännu en lyx jag kan unna mig som sjukling.
Imorgon däremot så är det nog bäst att jag fixar till mig! Jag ska till tandläkaren. Hua!! Jag tänker passa på att handla inför helgen när jag ändå gjort mig i ordning så jag slipper det på fredag. Göra mig i ordning alltså,hihi.
När jag gått här hemma och sett ut som sju svåra år och ett ösregn så har jag passat på att göra lite nytta. Inte jättemycket. Men tillräckligt för att jag ska känna att jag inte latat mig hela dan. Jag har åtminstone inte dåligt samvete.
Jag tog fram symaskinen och la upp mina nya orange gardiner. De som Lars hängde upp åt mig häromdan☺️hihi. Dom tog jag ner idag (det klarar jag av) och sydde upp dem till lagom längd. När Lars kom hem fick han äran att hänga upp dem. Igen! Han var inte lika road som jag,hihi.
Men sen satte jag igång med en omorganisation. Det är ju så inne i affärs- och företagsvärlden så jag vill ju inte vara sämre här hemma.
Jag måste verkligen minimera mitt gående mellan våningarna. Det blir bara jobbigare och jobbigare att gå uppför (och även nerför nuförtiden) trapporna. Så jag måste försöka få med mig allt som jag tror att jag kommer att behöva under dan,ner ifrån övervåningen på morgonen. Ett bekymmer är ju om jag vill göra mig i ordning mitt på dan,dvs byta om och fixa till mig lite med smink och fix med håret. Då måste jag gå upp till övervåningen för det är där jag har allt sånt. Men på sistone har jag funderat på hur jag ska slippa det där. Och kommit fram till att jag ska ha allt smink och allt till håret på mittenvåningen. Det är ju på mittenvåningen jag är större delen av dagen så då känns det ju logiskt att förvara även sminket där. Jag kollade i vårt badrumsskåp på vår lilla toalett på mittenvåningen och insåg att det mesta som stod där i har vi inte använt på flera år! Jag satte igång att rensa och torka. Sen hämtade jag ner allt ifrån övervåningen och organiserade om hela skåpet mm. Är väldigt nöjd med resultatet!
Varför har jag inte kommit på detta tidigare??!
Mitt mål är ju att bara behöva gå nerför trappan EN gång/dag,dvs på morgonen efter att jag ätit,bäddat och sånt. Om jag nu kan göra mig i ordning där nere så slipper jag verkligen att gå uppför trapporna en extra gång,eller fler.
Jag har ju en kasse som jag bär med mig både upp-och nerför trappan. Med min mat och pump bl.a. I den kassen kan jag ju även lägga de kläder jag tror jag kommer att behöva under dagen.
Det känns som att jag faktiskt "tänkt till" ganska ordentligt nu. Jag tror att jag kommer att tjäna på det här. Och då menar jag i energi. Jag kommer inte att behöva slösa min lilla energi på helt onödiga saker. Jag kan spara min lilla energi till sånt som GER mig nånting tillbaka☺️
Men nu tog dagens energi slut. Bäst jag släcker och blundar...
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229