Nu är det varmt!

Vilken värmebölja vi har! Det är både skönt och lite jobbigt.
Jag gav mig ut på tRULLsan i värmen igår. Jag behövde knappast ta på mig nånting som stod emot vinden och den ev kylan. Nej det gick alldeles utmärkt att susa iväg med bara kjol och t-shirt på mig.
Jag hade ett bestämt mål när jag gav mig iväg. Rusta och Jysk var mina mål. De ligger precis utanför samhället. Då klockan inte slagit tio än så hoppades jag att det skulle vara lugnt i affärerna när jag väl var där. Och det var det. Det var jag och några andra pensionärer som befann sig inne i butikerna. Men tack vare tRULLsan så får jag ju ett naturligt avstånd till folk. Med munskydd och handsprit och det faktum att jag ju faktiskt varit vaccinerad ganska länge redan,så kände jag mig inte direkt rädd. Men jag vet inte.., Har jag kanske också fallit för den här slappa stilen…? Den som väldigt många anpassar sig efter. Vi ser ju mycket ifrån vår balkong. Folk bryr sig inte om det där med avstånd längre…
Jag gjorde mina planerade inköp och sen åkte jag hem igen. Nöjd med min tur i friska luften och med det faktum att jag faktiskt fixat de där inköpen jag länge velat göra.
Att jag sen fick lida lite för den korta glädjen,var ett faktum inte minst sent igårkväll.
Vi satt uppe sent och kollade på serier. Klockan hade passerat midnatt när jag kröp ner under täcket. Det dröjde dock inte länge förrän saliven började gegga ihop sig i min strupe. Jag låg på sidan och tyckte att det borde vara bra. Tänker ”framstupa sidoläge”
Men så fungerar tydligen inte min kropp. Istället så verkar jag vika min strupe likt en vattenslang ni vet. Flödet kommer inte igenom. Det blev alldeles för jobbigt. Lars hörde mig och kom inrusande.
Vi körde en hostomgång till. Och trots att jag hostat innan så vällde det upp skum och äckelpäckel!
Men sen kunde jag krypa ner i sängen och äntligen somna.

Gillar

Kommentarer