November

Söndagsmorgon. Tystheten och lugnet vilar över oss. Ja förutom ljudet av blåsten. Och kanske lite regn...
Jag har gått upp ur sängen för att pumpa i mig andra halvan av min flaska sondnäring. Jag brukar ligga kvar i sängen tills jag ätit klart. Njuta av en av få lyxigheterna jag har i mitt liv hihi. Jag mår bättre av att äta sakta och att ligga i sängen och dra sig varje morgon är ju en form av lyx.
Men idag behövde jag gå upp. Jag var tvungen att sitta mer än ligga. Jag har lite ont...
Det där eländiga fallet häromsistens har satt sina spår. Förutom mitt onda huvud så har jag nog slagit i min högersida. Tror jag berättat om det... Hursomhelst så är det nog i revbenen strax under höger arm. Där har jag ont. Och inatt har jag nog legat och tryckt mot det onda så när jag låg i sängen nu tryckte väl sängen mot ryggen så det gjorde ännu mer ont där.
(hm...🤔kan verkligen sängen trycka mot ryggen..?? Jaja,ni fattar hur jag menar😉hihi)
Det gjorde t.o.m lite ont att andas.
Därför har jag gått upp och satt mig i fåtöljen. Det är lättare att flytta kroppen så att det inte trycker så mycket mot det onda.
Igår gjorde vi inte så mycket. Nej inte igår heller alltså. Det är svårt att motivera sig att göra så himla mycket just nu. Men jag klagar inte. Både jag och gubben har lätt att anpassa oss och ingen av oss har nåt större behov av att göra så mycket. Här i vår lilla stuga görs ju alla ”måsten” hela tiden (annars är det ohållbart!) och de går dessutom relativt fort. Därför är stressen mindre och det är ju bra.
Jag lagade fisksoppa igår. Den blev nog god. Det lilla jag smakade var gott och Lars sa att den var god.
Just runt lunch har jag som mest att göra. Först äter jag en halv flaska. Sen lagar jag lunchen. (ofta har jag förberett en del innan) Därefter äter jag min andra halva. Då behöver jag dessutom vila för då har jag förbaskat ont kring bålen. Det blir en tablett och vila i fåtöljen tills klockan tre ungefär. Därefter tar jag hand om köket! Då diskar jag upp ett dygns disk. Ja,jag väljer att diska EN gång/dygn för att diska tar så mycket energi och plågar min kropp så mycket att det spelar ingen roll ifall det är mycket eller lite. Därför tycker jag att det är bättre att jag lägger den energin på det som måste göras en gång varje dygn och dessutom vid en tid då jag är som piggast och har mest energi.
Eftersom Lars helst äter mackor och ägg eller flingor morgon och kväll så blir det inte mycket disk då. Det är lunchen som ställer till det och gör det stökigt. Och det står jag för hihi. Jag är hopplös när jag lagar mat.
Men när jag säger att jag tar disken efter lunch så menar jag inte bara att diska. Nej jag torkar,rensar,städar ur kylen,putsar och fejar så köket glänser!
För det tycker jag är kul.
Men en sån kraftansträngning kräver sin vila av denna värdelösa kropp! Det känns alltid som att jag är lat och oduglig när jag måste gå och lägga mig i fåtöljen efter nån form av arbete. Eller arbete...det är väl synd att kalla det. Men för mig är det ju nästan som det...
Klockan närmar sig nio och då har jag ätit klart min frukost. Sen är det dags att möta dagen som ser ut att bli grå. Novembergrå.
Men det är lite charmigt och mysigt det också☺️

Gillar

Kommentarer