Nationaldag 🇸🇪

Nej vi har inte firat nationaldagen idag. Vi brukade fira den förr men de senaste åren har det inte blivit så. Idag började vi dagen med att umgås med Alma en stund innan hon var tvungen att ge sig av.
Efter det har jag inte gjort nånting. Jag vet inte varför jag känt mig så hängig och slö idag. Jag har haft lite ont i kroppen och det har väl gjort sitt till...
Jag mår ju väl när jag håller mig lugn och stilla. Gärna liggande i min fåtölj eller säng. Och om jag nu mår bra där så känner jag att jag borde få vara där utan dåligt samvete. Eller..??
Sociala medier fylls av folk som badar,solar,äter glass och dricker rosévin. Det bekommer mig inte alls lika mycket i år som det gjort förut. Tidigare har jag känt avund och mått dåligt över hur skoj och mysigt alla andra har det. Men nu har jag lättare att skita i det. Inte bry mig.
Jag kan dock reta mig lite på dessa eviga mat-och alkoholbilder. Hur orkar folk???
I år känner jag inte riktigt lika mycket avundsjuka som jag gjort förr om åren. Nu är jag mer lite hånfullt irriterad. Och det är knappast bättre!
Jag ser inte hur jag ska kunna vara en del av det där svenska,somriga och härliga som ”alla” upplever nu. Det tar emot. Jag känner ett motstånd och en irritation. Så är det bara.
Det är inget jag är stolt över. Det är bara ett konstaterande över ännu en av mina dåliga sidor. Pinsamt.

Gillar

Kommentarer