Myskväll.

Jag och Alma har haft en mysig kväll i soffan. Hon har jobbat hela dan och hade inga planer för kvällen. Vi bestämde oss för att laga en av hennes och min favoritmat. Stekt tonfisk. Vi snabbmarinerade den lite i chili och lime mm. Stekte den i grillpannan och lät den gå klart i ugnen. Till det hade vi bara en god sallad. 

Och vet ni vad??! Jag kunde äta en del!! Jippi!!! Jag fick i mig en tredjedel av tonfisken och lite sallad och det smakade underbart!!
Men det tar sån tid och det är så jobbigt. Det stannar och tar stopp i stort sett vid varje tugga men jag kämpade hårt för att få njuta av de goda smakerna!! Det var det värt!!
Ja,Lars åkte alltså till stugan till slut. Han gick här och velade fram och tillbaka innan han kom iväg. Själv känner jag att jag inte behöver vara där på ett tag nu. Jag blev mätt under tiden jag var där så länge. Och dessutom så är det nu som det är som mest folk därnere. Nästan "alla" har ju semester så där är fullt i stugorna runtomkring. Det klarar jag mig utan.
Jag har grubblat en del på det där... Ja varför jag tycker det är så jobbigt när alla andra har semester. Jag blir oerhört stressad och avundsjuk. Känner mig utanför och värdelös som inte längre är en del av det där livet. Samtidigt som jag nästan kan känna ett visst förakt gentemot alla dessa människor som ska visa upp sig och sina perfekta liv och perfekta familjer och perfekta semestrar... Det är verkligen dubbla känslor. Facebook och instagram är verkligen bra exempel på hur folk envisas med att dela med sig av sina s.k perfekta liv. Och alla dessa matbilder. Och alla bilder med alkohol... Jag är ingen moralkärring men t.o.m jag känner mig illa berörd av att se alla dessa bilder på vin,öl och drinkar! Jag har själv lagt ut såna bilder och det är inget jag är stolt över. Men det blir lite mycket ibland...
Men även detta stressar mig. För nånstans så är det väl så att jag helst hade velat vara delaktig i allt det där på ett eller annat sätt. Och det är ingen som hindrar mig!! Vi har flera gånger varit medbjudna på tillställningar av alla de slag de senaste åren men tackat nej. Jag känner mig inte bekväm i såna sammanhang. Dels är jag osäker,skäms lite och kanske tänker för mycket på det så jag därför blir ännu mer osäker,stapplig och pratar sluddrigt. "Tänk om nån tror att jag är full?" Och där kommer nästa problem. Alkoholen. Man kan ju tro att några glas vin skulle lätta upp det för mig. Alkoholen skulle få mig att sluta tänka och grubbla och istället slappna av och bli som folk. Men så fungerar det inte! Jag är livrädd för alkoholens följder!! Så rädd att tappa kontrollen över min redan okontrollerade kropp. Därför låter jag hellre bli. Och blir ännu mer osäker... Cirkeln rullar och rullar...kommer inte ur den...
För mig är det bäst att vara ensam hemma. På precis alla sätt!!
Fast det är ju inte heller helt sant!! Det var ju väldigt mysigt att få en kväll med mitt minsta barn Alma ikväll.
Att vara konsekvent är inte lätt!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229