Mysig julafton

Ikväll lägger jag mig glad och nöjd med dagen. Vi har haft en underbar julafton,jag,min gubbe och våra döttrar💞
Vi har tagit det lugnt. Umgåtts. Tittat på tv. Spelat spel. Ätit gott. Vi har bara njutit av dagen. Och att vara tillsammans.
Att slippa den där stressen inför och under julen är så fantastiskt! Jag kan inte fatta att jag har fått uppleva en sån jul. Jag är så glad.
Visserligen saknades mina söner,endast med dem hos mig också hade julen varit perfekt. Men med vetskapen om att de får vara tillsammans med ena sonens fru och lille son så känns det helt ok att de inte varit med. Jag vet att de har det jättebra där de är. Det är allt som räknas för mig.
Jag har inte hjälpt till särskilt mycket med julstöket här idag. Min familj låter mig inte göra nånting. De är fortfarande oroliga och vill bara att jag ska sitta still. Endast då känner de sig lugna. Och faktum är att det gör jag också. Att vara uppe och gå omkring,försöka göra nån nytta och hjälpa till är inte särskilt lätt för mig. Jag klarar helt enkelt inte av det. Jag är för osäker när jag går. Jag känner mig t.o.m svajig när jag står still. Jag har inga krafter kvar,jag mår lite dåligt när jag försöker ”vara duktig”.
Men nu har den yngre generationen tagit över. Döttrarna har fixat och donat och gjort det så mysigt. Jag har bara suttit där i min fåtölj och tittat på. Det har varit härligt att se dem pyssla och hålla på.
Jag tror faktiskt att jag har kommit till nån slags acceptans när det gäller min oduglighet. Jag får inte längre ångest över allt jag inte längre kan. Och jag kan t.o.m sitta där och nästan njuta av det. Vem hade kunnat tro det???!?!
I morse var det riktigt jobbigt att hosta i hostmaskinen. Jag fick hålla på länge och jag fick såna där jobbiga klökningar i början. Då är det som att allt bara stannar upp. Halsen snörs åt jag kan varken svälja eller hosta upp. Det tar bara några sekunder innan det släpper men det är långa sekunder kan jag lova!
Jag hostade precis innan jag la mig ikväll och jag hoppas att jag slipper få det sådär jobbigt imorgonbitti nu.
Men då kanske jag borde sova nu.
God fortsättning på julen!

Gillar