Mitt ständiga kontrollbehov.

Kanske borde förklara ordet "tji" i detta sammanhang. Det är kanske bara på vår dialekt det används på samma sätt som "trött på det"?? Det var bara en tanke som slog mig när jag idag läste gårdagens inlägg.

Slutet på mitt inlägg lät ju väldigt negativt och uppgivet. Så är det ibland. Men så illa är det inte hela tiden. Det kommer bara över mig ibland. Särskilt vid nån typ av motgång och när jag sen börjar tänka och analysera. Jag borde låta bli att tänka och framför allt att analysera. Det blir alldeles för negativt då. Nej,det bästa är att acceptera motgången och gilla läget!! Som vanligt!!
Lätt att säga,svårt att leva upp till.
Vi står inför den bästa högtiden av alla tycker jag. Påsken. Skärtorsdag idag. Jag har alltid tyckt om påsken. Den kommer på våren. Det är många lediga dagar (åtminstone för den som jobbar i t.ex fabrik) men det är inte lika många traditioner och faktiskt "måsten" som det är under julen. Det är en avslappnad högtid. Och det känns som att det ofta är fint väder. Men så verkar det inte bli i år. Inte i Anderstorp. Fast det kan bli mysigt ändå.
Varför känner jag mig då så stressad?? Det är inte bara för att jag kommit efter i min planering pga rensandet i städskåpet. Nej det är nånting med större helger och alla dessa inköp som "måste" göras som stressar mig. För att verkligen få vara "ledig" och vara hemma och njuta så vill jag planera och handla hem ALLT så att jag slipper ge mig ut fler gånger under helgen. Tror det sitter i sen den tiden då allt var stängt under röda dagar. Men sen är jag ju "sån" också... Jobbig!!
Och trots att jag längtar efter att resa till Spanien nästa lördag och stanna där i TRE veckor!! så är jag stressad för det också...
Ja,det är nog nåt allvarligt fel på mig!!
När ska jag sluta känna denna stress inför precis allting??
Det har väl egentligen ingenting med min sjukdom att göra. Det är min personlighet som är sån. Men att hantera stress har blivit betydligt värre i och med sjukdomen. Det faktum att allt tar längre tid,att jag inte klarar av allting själv längre och även oron,gör att stressen blir värre. Trots att jag tycker att jag sänkt alla dumma krav jag har på mig själv så sitter det nånting som gnager därinne...
Min personlighet passar inte ihop med att få en sån här diagnos. Jag önskar att jag hade varit lite mer cool och avslappnad. Inte haft sånt kontrollbehov. För det är det som jag tror är den största orsaken till att jag mår dåligt över att jag blivit sjuk. Jag klarar inte av att tappa kontrollen över min kropp och mitt liv. Att inte längre orka eller klara av lika mycket som jag tidigare gjort är också att tappa kontrollen. Att inte nå upp till mina egna krav och mål. Det gör ont och är oerhört frustrerande.
Det är därför jag känner mig så stressad över så knäppa saker. Onödigt. Men det är lätt att säga att det är knäppt,dumt,onödigt. Även om min hjärna är förnuftig,för det mesta,så är det ändå känslan som styr. Och över den kan inte hjärnan vinna.
Trots att jag har detta kontrollbehov så rår jag inte på känslan av otillräcklighet. Den är så djupt rotad inom mig nu så jag vet inte hur jag ska få bort den. Och så länge den sitter där så kommer jag att känna stress för de mest oviktiga saker man kan tänka sig.
IBM eller inte,sån är jag!!
Att bli sjuk och samtidigt ha den här åkomman är ingen bra kombo!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229