Min vårdcentral

Ja det är fantastiskt att bemötas av den hjälpsamhet,förståelse och sympati som de visar mig på min vårdcentral här i Anderstorp. Visst har jag en fördel av att vara såpass sjuk så att jag ränner där i tid och otid periodvis. Men de känner mig. De vet vilka problem jag har. (jag slipper dra samma visa om o om igen...och sen svara på massa frågor som de blir nyfikna på!) Och de vill hjälpa mig. 
Nu åkte jag ju ner utan att ringa först. Men det var inga problem. Bara man accepterar att man får vänta lite. 
Där jobbar två sköterskor som båda är fantastiska!! Jag tycker så mycket om dem!! Hon som jobbade idag (den andra var inte där) tog hand om mig på allra bästa sätt!
För det första så tyckte hon att det var väldigt konstigt att de på vårdcentralen skulle beställa hem mina knappar. Det brukar de aldrig göra,det gör kirurgen sa hon. Även om det är till vårdcentralen jag ska gå och byta den... Men när hon fick se slangen utan lås blev hon nästan irriterad. Hon tyckte det var mycket konstigt att de satt dit en sån. Men hon verkar ha lösningar på allt! Är påhittig och ser möjligheter istället för problem. "Äsch det här löser vi!!" sa hon och hämtade en näve klämmor!! Typ plastpåsklämmor ni vet. Lite annorlunda bara (en vanlig sån man har hemma funkar inte sa hon)


Sen satte hon dit den på slangen och VIPS!! så funkade den som den gamla ungefär!


Härligt när det funkar!!
Sen åkte jag hem för att äta. Gick upp och la mig i min säng eftersom jag gett mig iväg mellan mål 1 och 2,sondmatspåsen satt kvar i pumpen bredvid min säng.
Strax därpå kom Mimmi. Min kontakt på kommunen som fixar hjälpmedel åt mig. Jag hade helt glömt detta pga allt strul... Jag ringde Lars och bad honom komma hem och vara med också.
Vi skulle kolla var vi ska ha min elrullstol. Ska den förvaras i garaget? Eller kanske på altanen? Var är det smidigast? Behövs det byggas om nånstans?
Vi gick runt och kollade och kom fram till att det blir jättebra att förvara den i garaget. Där finns en vanlig dörr som den går in igenom. Där finns eluttag för att ladda den. Det behövs bara en liten liten uppbyggnad så att jag kan köra den rätt in,utan trösklar och annat krångel. Skönt!
Men så såg ju Mimmi hur vår trapp ser ut...
Hon såg mig gå nerför trappan från övervåningen till mittenvåningen. Utan räcke... 


Hon blev jättenervös!!
Hon vill inte se mig gå i den trappan mer!! Den är ju livsfarlig för en som är frisk tyckte hon☺️
Och faktum är att den ju t.o.m blivit svår att gå nerför nu på sistone... Jag är själv rädd.
Så nu ska hon skriva ett intyg på att jag MÅSTE ha en trapphiss!!
Sen gick vi igenom en del annat här i huset. Det känns bättre nu än det gjorde förra gången när mannen som hade hand om det kom med sina idiotiska förslag om att sätta upp väggar i tv-rummet och märkliga lösningar med duschen och allt vad det var... Så jag har nog lite spännande förändringar att se fram emot i sommar...eller till hösten.
Men först väntar min elrullstol!! Scooter!
Jag längtar!!!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229