Min första målning med watercolourpencils!

Nu är den klar! Min första hela målning med dessa fantastiska pennor som förvandlas till akvarellfärg när man penslar vatten på det man målat med dem. Vilken genial idé det är!! Och det bästa av allt; jag kan halvligga i min säng och måla i mitt akvarellblock liggande på mitt ställbara bord. Det rinner inte ens!! Det är helt fantastiskt! Jag tror jag hittat min grej
För hur roligt det än är att måla i vanlig akvarellfärg så mår jag inte bra av att sitta på en stol eller stå vid en bänk och luta mig över ett block. Och det är svårt att slå det roliga i att måla i akryl,det är fantastiskt skoj! Men! Det kräver ju lite mer förberedelse och arbete. Det är väldigt sällan jag kan låta alla grejer stå framme och vänta på att jag ska få en stund över. Och får jag den där stunden över så kanske kroppen inte orkar hålla på så länge.
Att rita med färgad blyerts fungerar ju givetvis allra bäst!! Det tar minst plats. Det krävs minst förberedelse. Det behövs inte en massa material. Och jag kan i stort sett vara precis varsomhelst. T.o.m i sängen.
Men att måla med dessa fantastiska pennor är ju ett strå vassare!!

Det enda jag behöver utöver pennor och block är vatten,en liten pensel och hushållspapper.
Och det går faktiskt att ligga i sängen och måla. Först målar jag med pennorna. Sen får penseln göra sitt. Det krävs så lite vatten så det droppar eller rinner ingenting. 
Motiven jag antagligen kommer att måla,åtminstone ett tag framöver,är ungefär i samma stil som mina teckningar i färgad blyerts. Dvs bara en massa olika bilder i ett enda sammelsurium!
Det ser kanske enkelt och barnsligt ut. Men det tar tid och jag försöker att använda den ena figurens ena ände för att skapa en ny figur åt motsatt håll...typ...☺️
Och här är den!!
Den första färdiga bilden enbart målad med watercolurpencils!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229