Måleritankar...

Idag har jag färdigställt två stycken tavlor. De är varandras kontraster. Åtminstone till motivet sett. Färgerna är ungefär desamma.
Jag har hållt på med en tavla till min kusins lille son (som är ungefär jämngammal med mitt lilla barnbarn) Den var rolig att måla men jag har målat den ganska smått. Och det är lite jobbigt för mig att stå och måla sådär smått och pilligt. Jag spänner mig i armar och axlar,i nacken och ryggen. Även om jag inte behöver använda mina svaga muskler så tar de stryk ändå. Och jag får faktiskt ont.
Därför är det bra att samtidigt ha en eller flera tavlor till att hålla på att måla på. I samma färger ungefär. Men helt annat motiv och målarsätt.
Då sliter man inte på sin arma kropp lika mycket.
Här kommer den jag målat till min lille släkting:

Den är i A4-format ungefär.
Nästa är en större tavla. 40x50 ungefär tror jag...
Det är nästan ett självporträtt. Fast ändå inte😉

Hahaha så kan man också se ut!!
Hursomhelst så måste jag säga att det var vansinnigt roligt att måla den!! Och det var skönt också! Ja. Just skönt. Låter det konstigt...? Men jag är ju konstig,hihi. Det är därför instagramkontot heter ursulaskonstigheter 😂
Jag vet inte om jag vågar lägga ut den bilden där... Jag har redan bestämt vad jag ska skriva isåfall.
”Detta är jag! I dubbel bemärkelse.”
För det är ju mitt ansikte jag målat av. Typ....
Men det är även MITT sätt att måla. Det är såhär jag skulle vilja måla alltid! Stort! Svepande! Abstrakt. Måla motiv men som ändå inte är ett motiv. Eller är tvetydigt. Och i väldigt starka färger! Jag har påbörjat en tavla som är allt det där utom färgstark. Den går i brungrå skala. För att den ska ”passa in” i ett hem.
Men det är så tråkigt att måla den!! Det händer ju ingenting när det bara går i den där färgen...det är bara nyanserna som skiftar... Tråååååkigt!!
Nähä,nu har jag vilat lite efter mitt intensiva målande och färdigställande av de båda tavlorna. Nu ska jag nog börja på en ny. Men har inget direkt uppslag för grunden...🤔får fundera lite....

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229