Måleri med hinder...

Jag har ju målat akryl på sistone. Akryl påminner väldigt mycket om oljefärg. Men den är vattenlöslig och det går att spä ut den så att man får olika nyanser. Det är nästan som ett mellanting mellan olja och akvarell (vattenfärg). Jag håller på att lära mig,testar och experimenterar. Det är vansinnigt roligt!!

Häromdan skissade jag en teckning på ett akvarellpapper och tänkte att den ska jag måla snart. Idag föll lusten på. Under tiden grunden jag målat på min akrylduk torkade så tog jag fram akvarellen.
När man målar akvarell,som ju är väldigt tunt ja nästan vattningt så måste man låta bilden ligga på ett bord el dyl. Man kan ju inte luta den för då rinner ju färgen av den och det blir randigt. Den effekten vill jag uppnå ibland men inte hela tiden. 
I mitt lilla målarrum har jag ställt in ett litet bord med vaxduk på,där kan jag alltså sitta och måla om jag vill. Vi har även en gammal pall därinne som vi suttit på vid det s.k sminkbordet. 


Så här satte jag mig och började måla. Som vanligt tycker jag att det är så roligt så jag glömmer tiden. Måste bli bättre på att ta pauser oftare och längre stunder. Min nacke klarar ju inte av att sitta framåtböjd för länge.

När jag kände mig klar så skulle jag ju resa mig....
JavisstJa!!
Pallen är låg. Golvet är halt. Jag har raggsockar... Och jag har IBM!!
Ingen bra kombo!!
Jag tänker inte återge mina tankar och ord jag sa till mig själv när jag kämpade som få för att ta mig upp!! Det var ett rent h-vete för att uttrycka mig milt!!
Jag gick raka vägen in till min säng. Kopplade mig till pumpen. Blundade. Pulsen är fortfarande hög efter ansträngningen...
Jag måste sluta göra så dumma och korkade saker. Jag vet ju att det inte funkar egenligen...
De säger att det är bra att jag är så tjurig. Då kämpar jag mer. Men f-- vet om det är bra att vara såhär tjurig!!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229