Målardag!


Jag har haft en sån där dag när lusten,fantasin och kreativiteten har flödat. Jag har längtat så efter att måla och idag blev det äntligen av.
Jag satte mig på altanen för jag ville både ha ljuset och den härliga sommarluften. Jag har gått runt och fantiserat om hur jag skulle vilja måla,jag har haft många olika idéer. Har längtat efter att få förverkliga dem. 
Eller försöka åtminstone.
Problemet är min besatthet!! När jag väl börjar så kan jag inte sluta!! Jag fastnar i målandet. "bara lite till..." och så håller jag på längre än jag borde innan jag tar en paus.
Det andra problemet är sittandet. Min kropp är nog inte gjord för att sitta. Det är nånting som jag märkte redan innan jag blev sjuk. Under alla år på fabrik,där jag ofta haft sorteringsjobb och packning av alla möjliga slag,så föredrog jag alltid att stå upp om det fanns möjlighet att välja. 
Så allt är inte sjukdomens fel.
Men jag satt alltså där på altanen och målade några ganska detaljerade bilder. Det innebar en del koncentration och pillande med penslar. Man böjer nacken,spänner sig för att få till det där småttiga...
Och följden blir givetvis ont i nacken!!
På samma förbaskade ställe där jag alltid får ont när jag gjort nåt fel...för mycket...för ofta. Där nacken ryckte till när jag svimmade på flyget till Spanien för en evighet sen...jag får alltså dras med den "skadan" fortfarande.
Tur att det "bara" kommer när jag gjort nånting dumt...
Jag vet ju om att jag får ont när jag t.ex målat lite för mycket. Och ändå gör jag det!!
Hur korkad är jag då egentligen??!!
Svaret är enkelt: SKITKORKAD!
Men när jag drabbas av denna målarbesatthet så får jag tunnelseende. Jag blir som en robot som hakat upp sig: 
"Måste måla. Måste måla. Måste måla."


De här båda plus en till har jag hållt på med idag. Jag gillar ju färg. Jag tycker det är jättetråkigt att måla i bara några få färger eller i tråkiga färger. Det ger mig ingenting.
Men att måla färgglada och många gånger konstiga motiv är så otroligt roligt!! Hela jag fylls av nåt som liknar lycka!!
Imorgon ska jag ställa mig vid staffliet istället. Förhoppningsvis får jag mindre ont i nacken av det.
Jag avslutar med en vacker bild av solnedgången härifrån Östra Stranden i Halmstad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229