Lunchfunderingar!

När jag var och handlade häromdan så köpte jag ett blomkålshuvud. Blev så sugen på en krämig och mjuk blomkålssoppa. Idag lagade jag till det. Jag stekte strimlad bacon och brödkrutonger plus några blomkålsbuketter. I min enfald trodde jag nog att det skulle funka med soppa...

Det gjorde det inte....
Jag fattar inte varför det inte ens går att svälja en slät,men krämig,soppa... Jag blev sjukt besviken och nästan lite ledsen.
Fast jag egentligen vet att jag kan sätta vad som helst i halsen. T.o.m min egen saliv... Men ändå!! 
Jag är så förbannat trött på att inte kunna äta!! Och på att vara SJUK!! Jag kommer ALDRIG nånsin att bli frisk!! Antagligen inte kunna äta heller...
Usch vad det känns trist och eländigt.
Men som jag skrivit tidigare så är jag evigt tacksam för min sondmat och framför allt min pump. Jag fattar inte hur jag skulle klara mig utan detta!! Det har ju förändrat allt. Jag är så tacksam och nöjd med denna oerhört positiva hjälpen.
Och på tal om det så har jag nu legat i soffan i snart en timme. Låter säkert som att jag är lat och oduglig. Men jag har övertalat mig själv och faktiskt börjat inse att det är NÖDVÄNDIGT för mig! Mitt liv funkar inte annars!
Att jag vilar och äter i en timme åt gången är vad jag måste leva med. Nångång går det bra att koppla pumpen och dra med min ställning till köket och stå och laga mat t.ex samtidigt som jag "äter"-blir matad med näringsrik sondmat!
Men just detta "målet"-det runt 13-14 på dagen är en sån stund då jag faktiskt måste ligga ner och vila samtidigt. Jag blir oerhört trött en stund såhär mitt på dan. Det känns som att jag inte kommer att orka stå på benen! Men när jag ätit klart ligger jag kvar en stund och låter maten sjunka in. Det känns jättebra. Sen har jag helt plötsligt fått ny energi och kan göra lite nytta ett par timmar till. Brukar börja med att gå ut med Bella i trädgården. Andas lite frisk luft. Det får mig faktiskt att piggna till ännu snabbare.
Det är det dags för nu!
Ut i "höstrusket",fylla lungorna med fuktig kall luft och sen jädrar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229