Lugn helg är över...

Jag har nyss suttit ute på vår balkong en stund. Det var så skönt. Inte alls så kallt som det varit ett tag. Jag tror och hoppas att meteorologerna har rätt när de säger att värmen är på väg.
Jag har aldrig nånsin bott så centralt som vi gör nu. Det känns ovant men samtidigt väldigt skoj. Det är liv och rörelse utanför. Inte så mycket så att det stör men ändå lite härligt på nåt vis.
Nedanför oss kan man parkera utmed vägen eller bara köra runt och vända. I botten av vårt hus ligger en affär med varor ifrån främmande länder. Den har öppet nästan jämt så det är alltid nån som rör sig i dess närhet. Vi har full koll på övre halvan av gågatan som går genom centrum. Vårt blickfång är Systembolaget och det är kul att titta på kön som ringlar sig där utanför varje fredagseftermiddag. Kommunhuset med parkering och torg samt hotellet har vi också koll på. Men det bästa är parken med dammen och fontänen. Där håller änderna till och ibland dyker ett gäng skräniga fiskmåsar upp. Särskilt när någon kommer dit med en påse bröd som de kastar ut. Och det är faktiskt ofta man ser folk mata fåglarna. Det är mysigt.
Nu börjar det grönska i gräset runt dammen och i rabatterna dyker det upp nya blommor varje dag. Det är en fröjd att sitta och titta ut.
Ikväll kändes det nästan som när man är utomlands och sitter på balkongen efter en dag i solen. Det var bara den lilla drinken som saknades hihi.
Jag trivs så väldigt bra i vårt nya boende. Här är underbart att bo när man har lite svårt att röra sig som man en gång kunde. Lägenheten är som gjord för en sån som jag.
Jag har inte lämnat lägenheten i helgen. Och det tycker jag är skönt.
Imorgon måste jag tyvärr ge mig ut i verkligheten. Jag ska på mammografi i Värmamo. Lars följer med mig. Jag känner mig väldigt osäker på att köra bil själv. Har inte full kontroll på min kropp...
Att gå på mammografi är en självklarhet för mig. Jag kommer aldrig nånsin att hoppa över det. Jag skulle aldrig våga... Med tanke på att det var bröstcancern som tog min mamma ifrån mig så kan jag inte ens tänka mig att strunta i att kontrollera mig.
Jag hoppas så innerligt att allt ser bra ut för nu orkar jag inte med fler sjukdomar och mer elände!

Gillar

Kommentarer

Sofia
,

Så härligt att ni trivs i eran nya lägenhet. Jag har nu fått min andra dos vaccin, så snart måste vi ses ute i det fina vädret 🌞🌞