Lördagsmorgon.

Jag kunde inte skriva nånting igårkväll. Jag hade så fruktansvärt ont i min mage. Inte på det ”vanliga” viset utan nånting helt annat. Jag har svårt att beskriva det nu eftersom det gått över men det gjorde väldigt väldigt ont. Jag la mig på sidan och kröp ihop,var på väg att somna då plötsligt en spya var på väg upp! Den kom till bakre delen av munnen men där fick jag stopp på den och den vände... Jag blev jätterädd. För är det nånting jag fasar för så är det att kräkas. Vad händer i min hals om jag måste kräkas? Om det tar stopp mitt i halsen när en spya är på väg upp...?
Jag kräktes ju några gånger i vintras när jag var sjuk och hostade så mycket slem. Det var riktigt otäckt.
Hursomhelst,jag stoppade det som var på väg upp. Det var nog en blandning av sondmat,rödvin och en riktigt god sås som jag lagade till Lars igårkväll.
Jag funderar på ifall det var såsen,och kanske vinet,som fick min mage att kollapsa igårkväll. Den är ju inte van vid sånt...
Inte i kombination åtminstone.
Jag har ju druckit lite rödvin i veckan. Jag känner mig nästan lite ”skyldig” liksom. Men jag drack ur en flaska på tre kvällar,tisdag,onsdag och torsdag. Fast det är inte riktigt sant,jag hade ställt undan det sista glaset som jag inte orkade dricka upp i torsdagskväll.
Men man ”får” ju inte dricka mitt i veckan. Man måste ju hålla sig till fredagar och lördagar.
Men nu gjorde jag det. Och faktum är att jag mått rätt väl av 1-2 glas vin under en kväll. Jag har lyssnat på min husgud Robbie Williams,smuttat på mitt vin och målat lite. Härligt.
Men så igår la jag till den där goda såsen... Jag var hungrig när jag lagade mat och smakade av såsen under tiden jag kryddade upp den. Den blev god. Väldigt god. Så jag fortsatte att ”smaka”. Men det blev nästan att ”äta” hihi☺️ oooops!
Och kanske var det därför min mage kollapsade..? Jag fick gå och lägga mig och låg här och kved och vred på mig. Till slut måste jag somnat. Men vaknade med spyan i munnen...
Jag lyckades stoppa den. Men smaken i munnen var inget trevligt... Jag drack lite vatten efter en stund och på nåt vis lyckades jag väl att somna om. Trots den obehagliga smaken i munnen och ont i magen.
Och jag har sovit hela natten!! Inte vaknat en enda gång! Jag vaknade vid sju. Och gårdagens magont var borta. Jag minns knappt HUR det kändes. Bara att jag hade vidrigt ont.
Idag ska jag inte smaka på nånting!!
Jag ska dricka vatten och ikväll ska jag dricka upp resten av vinet i flaskan. (om jag orkar allt...)
Jag köpte två flaskor rödvin i hundrakronorsklassen. Ett franskt kraftigt vin precis i min smak. Jag valde det med omsorg,jag läste om smaken på de små lapparna som sitter på hyllorna. Detta var ”kryddigt och smakrikt”. Yes! Precis vad jag ville ha!
Men det som avgjorde var korken! När jag är ensam vill jag ju kunna öppna själv. Det gäller allt jag köper,jag kollar om jag tror att jag kan få upp det själv.
På detta vinet var det skruvkork!👍🏼
Så himla bra! Det är ju lättare att få upp med en hand än om jag behöver ta till korköppnare.
Trodde jag!!!
Jag har ju ingen kraft att hålla emot med. Så jag får ju låsa fast flaskan i armvecket. Och jag har ju ingen styrka i armen heller för den delen så det hjälper föga...
Jag vred och jag kämpade. Jag tog en trasa och försökte få grepp... Men flaskan följde ju bara med runt när jag vred... Jag orkade inte hålla emot!
Men fick en snilleblixt!⚡️
Jag gick till verktygslådan och hittade vad jag sökte! Jag vet inte vad verktyget heter men jag anade att jag kunde få hjälp utav det.


Det var lite trixigt. Jag fick ställa flaskan i diskhon och försöka hålla emot så gott jag kunde... Efter en del möda och stort besvär så lyckades jag!!
Flaskan var öppen!
Jag var ju bara tvungen att fota hur jag burit mig åt😉
Det är så sant som de säger; alla sätt är bra utom de dåliga!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229