Lite upp o lite ner

mmmmmm....mitt täcke är alldeles svalt,ja nästan kallt,och det doftar så gott! Det kommer att bli skönt att sova här inatt. När jag hade tvättat och tumlat lakanen idag så krängde jag på det på täcket och sen hängde jag ut det på altanen. Där
har det hängt tills nu. Härligt.
För övrigt så har dagen rullat på helt ok. Jag har umgåtts lite med två av mina barn samt min svärdotter. Och jag har även vilat en hel del. Jag känner mig inte helt frisk. Jag kan hålla på en stund men måste pausa väldigt ofta. Jag blir andfådd och varm.
Min nya svärdotter är ju ifrån ett annat land så idag bestämde vi att hon skulle få smaka på det svenskaste av alla svenska maträtter; TACOS!! Alla svenska familjers fredagsmys! (ja så påstås ju att det är...)
Och gissa vad?! Hon älskade det!! Det var det godaste hon ätit sen hon kom till Sverige.
(Ska man känna sig kränkt kanske...?)
Vi hade en mysig taco-kväll,jag,Alma,Marcus och min underbara svärdotter. Lars bestämde sig för att stanna i stugan en natt till.
Jag pratar mer än jag brukar nu när huset är fullt av härliga ungdomar. Dessutom så talar jag ju väldigt mycket engelska. Jag undrar ifall det engelska språket är svårare att tala än det svenska?? För jag upplever att jag sluddrar betydligt mer när jag
försöker prata engelska. Och det beror inte enbart på att jag inte alltid hittar rätt ord...
Jag bad Alma att vara helt ärlig mot mig när jag frågade ifall det hördes tydligt att jag sluddrar. Och hon svarade "ja".... Särskilt när jag talar engelska...
Det finns vissa ljud som är svårare än andra. "S" t.ex. och "P"...jo,P är nog det svåraste. När jag försöker säga "p" så fladdrar liksom läpparna på mig för jag kan ju inte spänna dem.
Numera hör jag själv hur otydligt jag pratar. Men ibland tänker jag att det kanske låter värre i mitt huvud... Man kan ju hoppas. 
Det var ju därför jag bad Alma vara helt ärlig när jag frågade vad hon hör.
Jag vill inte att nån ska försöka släta över det faktum att jag talar otydligt. Jag vill att folk är ärliga mot mig och berättar när det grötar ihop sig för mycket på mig.  
Men visst är det jobbigt att kanske inte göra mig förstådd till fullo,.. Jag skäms och känner mig värdelös. Men sålänge jag mest talar med människor jag känner så försöker jag strunta i att det är pinsamt. Jag orkar inte oroa mig för pinsamheter
hela tiden. Hela jag är ju pinsam!
Nej jag får göra som jag brukar,lämna dagens funderingar och bekymmer i just gårdagen och hoppas att morgondagen blir lite bättre.
Och Gilla Läget!!
Och på tal om det så är ju morgondagen redan här 00:10... Godnatt.

Gillar

Kommentarer