Lite orolig...

Nu har det hänt tre nätter i rad. Och då känner jag att det kanske är nåt att oroa sig för. Eller inte...
Mitt i natten har det slemmat ihop sig i min strupe. Första natten var det inte så farligt. Jag vaknade knappt,det var bara obehagligt. Jag kände att jag hade slem i strupen och att jag inte orkade hosta upp det. Jag låg och harklade mig lite och fick upp lite slem i en pappersservett.
Andra natten var det värre. Då var klockan runt tre och jag fick inte upp slemmet. Det gojsade ihop sig och blev jobbigt att andas och svälja igenom. Men jag var så trött så jag orkade inte gå upp och hosta ordentligt. Jag hissade upp ryggen på sängen och försökte få fria luftvägar.
Alma hade hört mig sa hon. Hon tyckte att jag borde väckt henne eller Lars. Men jag ville inte väcka dem vid den tiden. Dessutom hade de nog blivit oroliga och jag gillar inte att oroa dem...
Så hände det inatt igen.
Då var inte klockan så mycket. Jag måste precis somnat in. Lars satt fortfarande uppe och tittade på nån sport på tvn. Klockan var runt 00 nångång.
Han kom in till mig och undrade hur det var. Han tyckte vi skulle köra hostmaskinen en gång till.
Jag gick med på det och gick upp. Trots att jag var hur trött som helst.
Men när vi väl satte igång så fick jag upp hur mycket slem som helst!! Det kändes som att det aldrig skulle ta slut!
Men det gjorde det ju förstås. Och jag kunde gå och lägga mig igen. Totalt utschasad! Det tar så enormt på krafterna att hosta sådär!!
Och nu har hemtjänsten varit här och hostat mig. Det var mycket slem igen... Usch. Det är ingen ände på det!! Vill bara bli av med det nu!
Jag tror inte att ni som är friska ens kan föreställa er hur fruktansvärt ansträngande det är att hålla på att hosta sådär.
Jag har satt dit ett plåster bakom mitt öra. Det är ett åksjukeplåster som har en biverkning som passar i detta sammanhang! Man blir torr i munnen av det! Det minskar alltså salivbildningen! Och därmed bildas mindre slem som jag inte orkar svälja!
Älskar den som kommit på det sambandet!
Nu hoppas jag att natten ska bli bättre!

Gillar

Kommentarer