Lite läskigt...

Jag hade precis hunnit somna in när jag vaknade med ett ryck igårkväll. Det tog tvärstopp i halsen!! Mitt i halsen fastnade lite saliv och det fick mig tappa andan lite. Jag vaknade till och hostade och harklade tills jag fick loss det. Det kändes väldigt obehagligt. Då märkte jag att det är en stor fördel att ha en ställbar säng!! Som jag har hemma. Men inte här... Om jag kan halvsitta upp lite så blir det enklare att svälja och andas.

Samma sak hände ytterligare en gång under natten. Jag vaknade av att det tog tvärstopp i halsen och det kändes som att hela strupen snörptes åt.
Obehagligt...
Igår hade jag förberett och laddat min pump och tagit med den in i sovrummet och kunde därmed koppla mig till den och äta direkt när jag vaknade. Det innebar att jag igår hann äta 6 gånger!! Och det mådde jag jättebra utav!!
Så jag gör likadant idag! Just nu ligger jag i sängen och äter.
Fast här i stugan skulle jag ju lika gärna kunnat gå ut och lägga mig i soffan. Det är ca 5 meter mellan sängen och soffan... Men det är själva grejen med att ligga kvar i sängen. Jag mjukstartar. Kan halvslumra lite. Eller svara på mail,kolla Facebook och Aftonbladet eller som nu; blogga. Det tillhör ju min morgonrutin att pyssla med lite sånt. Och jag mår bra av den mjukstarten. Att då kunna äta samtidigt är jättebra! Då kan jag gå upp sen och göra mig i ordning,bädda och när jag är hemma så gör jag klart allt jag behöver göra på övervåningen innan jag går ner. Sen behöver jag (förhoppningsvis) inte gå uppför den trappan mer innan kvällen.
Att jag gör så här i stugan beror mest på att jag vill känna hur det känns och ta reda på om det är så bra som jag föreställt mig. Och ja. Det är det!
Bara det att jag "hinner" äta en extra gång så att jag får i mig 3 flaskor på en dag är ju jättebra! Jag har kämpat med att försöka få i mig 2,5 flaska... 
Jag vet att jag håller på att analysera sönder mitt ätande!! Det har blivit en sån stor grej i mitt liv. Det kanske verkar onödigt och överdrivet. Men för mig är det viktigt. Det är mitt sätt att ha kontroll över mitt mående. Jag strävar efter att må så bra som möjligt. Precis som alla andra gör... Vi gör det på olika sätt bara. Med olika förutsättningar.
Nu har jag några mail att svara på innan jag har ätit klart och ska gå upp.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229