Lite hängig

Idag har jag känt mig lite sjuk. Eller sjuk kanske är fel ord... Jag har känt mig tung och trött i kroppen. Haft en molande huvudvärk och hängig.
En teori är att det beror på influensasprutan som jag tog igår. Annars har jag väl nån skit i kroppen. Fast det känns ganska otippat. Jag är inne hela tiden och jag träffar bara tre friska personer.
Men strunt samma vad det beror på. Jag är hängig men det är egentligen inget att bry sig om.
Idag har jag tillbringat i stort sett hela dagen i min fåtölj. Jag har studerat mina döttrar som har fixat och donat i köket. Vår egen kock Ebba skötte matlagningen. Utöver det så satte hon lillasyster Alma i arbete. Ja även Lars blev tilldelad diverse arbetsuppgifter. Så nu är här julstädat och vi har god julmat som ska ätas under de närmaste dagarna. Jaja,jag får väl njuta av dofterna och se på när de andra äter av den goda maten.
Det var längesen jag såg fram emot julafton lika mycket som jag gör i år. Det ska bli så mysigt att fira julen med bara vår lilla lilla familj. Att umgås hela dagen och kanske spela nåt spel och titta på nån mysig julfilm. En lugn och kärleksfull jul❣️
Visst hade jag helst velat ha mina söner hos oss också men de har rest bort. Långt bort. Och jag är så lycklig för deras skull. De har rest för att träffa ena sonens fru och lille son. Mitt barnbarn. Som jag ännu inte träffat... Och nej. Det beror inte på Corona även om den inte gjort det lättare för dem att komma hit. Nädå,det är migrationsverket som krånglar. Min son har varit gift i 2,5 år och har alltså en son på 1,5. Han är ju dessutom svensk medborgare. Men ändå sätter de käppar i hjulet för den lilla familjen. Det gör ont i mitt mammahjärta💔
Däremot känner jag en riktig lycka över att de kan ses nu💞
En dag kommer jag att få träffa mitt lilla barnbarn. Det vet jag. Och gissa om jag längtar....
Men så tänker jag; vad blir jag för farmor egentligen? Hur ska jag kunna ta hand om honom? Vara barnvakt. Leka. Läsa sagor... Jag ser inte att jag kan göra nånting av det. Och tänk då när de andra skaffar barn. Då har jag ju blivit ännu sämre. Vad blir jag för farmormor då?!
Usch🥲det gör så ont att tänka på det.
Efter den här senaste sjukhusvistelsen så tycker jag att jag blivit ännu sämre. Jag kan knappt gå. Jag orkar inte prata så länge. Jag är alldeles tjock i halsen av slem och saliv.
Jag kör ju hostmaskinen 2 ggr/dag. Det kommer upp så mycket äckelpäckel. Ikväll har jag hostat närmre en timme. Det är så jobbigt. Jag blir helt slut och det är tungt att andas länge efteråt.
Jag kan bara konstatera att jag har blivit sämre på sistone. Och det har jag så svårt att acceptera.

Gillar