Lite för kaxig...??

Jodå visst njöt jag av solen igår. Det var underbart!
Men idag har jag fått betala priset!
Och det blev ganska dyrt...
Jag bränner mig aldrig. Eller åtminstone väldigt sällan. Använder solskyddsfaktor ibland. Inte alltid.
När den första solen börjar värma lite där i februari-mars så sitter jag i en badenbaden ute på vår altan. (i huset alltså) Jag får lite fin färg i ansiktet. Jag härdar mig😉 Solen är ju inte så stark så det tar ju ett tag innan man ser brun ut.
I år har jag inte kunnat göra det.
Mitt ansikte var blekare än det nånsin varit. Så när jag utsatte min vita hy för solen i så många timmar utan solskyddsfaktor,ja då blev det allt annat än bra! Jag blev alldeles illröd!!
Jag hade faktiskt använt lite solskydd. Jag tog ett sånt där ”läppstift” med solskyddsfaktor i,jag smörjde in läpparna i flera lager. Jag liksom öste på🤣 Jag avslutade med att dra streck under ögonen för jag brukar kunna bränna mina kindknotor.
När jag mötte min spegelbild i morse fick jag en chock!!😱
Ansiktet var illrött förutom två ojämna,vita streck under ögonen samt en vit ojämn form kring munnen! Där fick jag beviset!! Solskydd funkar!!
Men det konstiga är att jag har mått riktigt dåligt idag. Jag har mått illa,haft ont i huvudet,haft frossa,frusit trots att huden varit brännhet på vissa ställen... Jag tänkte att det var solsting ett tag. Men googlade och det stämde inte överens med hur jag mår. Men att det har med solen att göra känns helt rimligt. Pga allt detta har jag hållt mig inne idag. Vissa stunder har jag inte orkat vara uppe ens. Det här var riktigt tråkigt alltså. Usch...
Men kanske har jag lärt mig nåt idag. Förhoppningsvis är det så.
Allt detta är orsaken till att jag hållt mig inne hela dan. Jag vill inte riskera nånting. Så jag tänker låta detta sjunka in ett tag. Sen får vi se..

Gillar

Kommentarer