Knappbyte och influensaspruta

Idag var vi tvungna att åka hem. Eller åtminstone till Gislaveds vårdcentral. Jag skulle byta knapp och få influensasprutan (ja den där vanliga influensan-inte covid-19) Innan vi åkte ringde jag till min sköterska och frågade ifall det fanns nån möjlighet att Lars kunde få ta influensasprutan också. Och jadå,det skulle nog gå att ordna.
Det var jag,Lars och Alma som åkte. Ebba kände nog att hon ville ha lite egentid. Det får man ju inte så mycket här i vår lilla lilla stuga.
Jag ligger nästan ner när jag åker i Lars bil. Det är skönt för det där med att sitta är ju lite jobbigt för mig. Jag hade tid kl 13:30 och vi var där i god tid. Som vanligt blev vi insläppta genom sidoingången som ligger precis bredvid sköterskans rum. Alma stannade i bilen. Det är ju onödigt att gå in där allihop.
Eftersom jag som barn och tonåring var äggallergiker,och är väl till viss del fortfarande känslig för det,så vill de oftast ha lite koll på mig en stund efter att jag tagit sprutan. Ifall att jag skulle reagera på nåt sätt. Så hon tog sprutan på mig först. Sen Lars. Och därefter bytte hon knappen i min mage. Det gick så bra så.
Då hade det ju gått en stund sen jag tog sprutan och jag kände ingenting. Så vi kunde gå därifrån. Känns skönt att ha tagit den sprutan. Jag är livrädd för alla sjukdomar!
Efter det som hände mig så är jag överdrivet rädd för allt som har med smittor och sjukdomar att göra!! Jag tar all vaccin jag kan få!! Blir så förbanmad på folk som är emot vaccin t.ex.
För många så är alternativet (att bli sjuk alltså) betydligt värre än några eventuella biverkningar.
Vi åkte hem till huset efteråt. Det fanns lite post o.dyl att hämta där. Mina söner var hemma. Men vi träffades inte. Inte mer än att jag satt kvar i bilen och de stod på trappan. Så vi kunde prata med varandra och framför allt se varandra💞
De reser bort över jul så vi kommer inte att ses även om vi hade kunnat/vågat.
Men oj så mysigt och härligt det var att se dem samtidigt som jag pratade med dem🥰
Vi stannade nog kring en kvart,sen åkte vi hem till stugan igen. Och jag längtade till min fåtölj hela vägen hem! Visst,jag sitter/ligger ganska skönt i bilen men får ändå ont kring min bål. Så det var riktigt härligt att få krypa upp i fåtöljen under en filt när vi kommit hem. Och där har jag suttit mer eller mindre hela kvällen.
Men nu är sängen go!
Godnatt.

Gillar