KarnELEVal.

Nej jag har inte stavat fel...i Gislaved ordnas det alltid en karneval för alla avgångsklasserna ifrån gymnasiet. De går i ett karnevalståg,utklädda efter ett givet tema och med en organisation som de vill slå ett extra slag för samt skänka vinstsumman till. Efter tåget ger de sig ut på poängjakt i centrala Gislaved. De ska äta surströmming och dansa ballongdans mmmm. Allt handlar om att få ihop så många poäng som möjligt,en del kan man räkna sig till medans andra är bedömbingar ifrån en en jury.

I år går ju vår minsting ur gymnasiet och självklart så var hon och hennes klass med i Karnelevalen! 
Och självklart har vi varit och tittat. Detta är en stor händelse i Gislaveds centrum då den alltid sammanfaller med Gisledagarna. Då anordnas festligheter i hela centrum. Tivoli,marknad,öltält och sånt. Folkfest.
Jag ville verkligen inte ha min rullstol (Rulle) med mig. Det kändes bättre att försöka vara som vanligt,dock med kryckan (Benny). Dels så är det ju så mycket folk,trångt och svårt att ta sig fram även för vanliga gående. Att försöka ta sig fram med rullstol kändes väldigt besvärligt och jobbigt. Men så är det ju faktiskt så att det känns inte helt bekvämt att ge sig ut bland en massa människor som man känner,halvkänner eller bara känner igen,i en rullstol. Jag har ingen större lust att bli föremål för blickar och frågor. Det undviker jag helst.
Och många kända människor har vi träffat!! Dvs kända för oss-inga kändisar
Det blir ju så. Detta är en bygd där man springer på varandra i massa olika sammanhang. Skolor,jobb och ens barns aktiviteter. Och många i vår ålder har barn i samma åldrar som våra barn,därför träffar man på gamla skolkamrater som också är ute och tittar på sina barn (ungdomar!) 
Det var hursomhelst väldigt trevligt att vara ute och titta på allt spektakel! Almas klass hade både ett fint ekipage och ett fint budskap. Deras ev vinstpengar skulle de skänka till Friends så deras tema handlade om mobbing och utanförskap. Alma var med och dansade ballongdansen så det tittade vi på. De var riktigt duktiga måste jag säga,de hade övat in en koreografi och klarade det galant.
Däremot följde vi inte med runt och tittade på poängjakten. Jag fixade inte det...
Att gå och stå så mycket och länge känns i hela kroppen nu. Värmen (26-27 grader!) gör väl inte saken bättre direkt...
Av nån konstig anledning så tar ju mina höfter och svank stryk när jag står för länge. Jag har vansinnigt ont nu och vill bara ligga platt på rygg.
Jag har lagt mig på altansoffan,öppnat upp alla skjutpartier och låter det fläkta vilt! Ändå är jag varm,varm,varm...
Jag har kopplat mig till pumpen och hoppas att lite näring och en vilopaus ska göra susen.
Jag vill ju kunna göra nånting skoj utöver det vanliga ibland...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229