Känner mig låg...

Jag kan inte påstå att jag mått bättre idag. Jag känner mig låg,sjuk och alldeles matt. Jag kan inte riktigt förklara hur jag mår. Jag kan bara säga att jag mår ganska dåligt.
Fast de två senaste timmarna så har jag nog mått lite bättre.
Alma skällde på mig innan. Hon är arg på mig för att jag inte gör nånting åt mitt dåliga mående. Både hon och Lars ber mig ringa en läkare. De står inte ut med att se mig må såhär.
Jag förstår dem.
Jag är orättvis mot dem. De förtjänar inte att behöva må dåligt själva av oro för mig.
Jag är egoistisk. Men inte av egoistiska skäl. Jag tror att jag skonar dem om jag inte berättar hur jag mår. Jag tänker att om de inte vet hur dåligt jag mår så är det bättre för dem.
Men tyvärr så verkar det vara tvärtom....
Så jag har lovat att ringa en läkare. Snart.
Problemet är dock; ”vem ska jag ringa???”
Jag har inget naturligt svar på den frågan.
Om jag ringer vårdcentralen och får tala med en allmänläkare som inte ens vet vad IBM är för sjukdom,kanske inte heller vad LAM är och hur dessa diagnoser påverkar mig.
Ska jag ringa till Neuromottagningen i Linköping där överläkaren som är den enda regelbundna sjukvårdskontakt jag har finns?? Han verkar inte vara anträffbar mer än nångång då o då.
Och har han koll på mina lungproblem??
Eller ska jag ringa en läkare på Medicin? När jag låg inlagd i Halmstad träffade jag bra läkare som verkade ha lite koll. Det var där de gav mig min hostmaskin från början. Men problemet är ju att jag inte tillhör Hallands landsting...
Så återstår läkaren på medicin i Jönköping. Han var väldigt skeptisk,ja rent negativ till att jag skulle få en hostmaskin. Men gav med sig till slut. Han hade en attityd som får mig att inte vilja ringa dit...
Kan nån av dessa läkare hjälpa mig med mitt nuvarande mående??! Ett mående som jag inte ens kan sätta ord på. Vad ska jag säga när jag ringer!?
”...eh...jo...jag mår inte så bra...eh...kan inte riktigt förklara....men kan du hjälpa mig tror du..?”
Imorgon ska jag ha papper o penna framför mig och så ska jag skriva ner hur jag mår hela tiden. Då kanske jag kan göra en sammanfattning sen så att jag har nåt vettigt att säga när (om??) jag ringer...?nån..?
Men nu till nånting annat tråkigt!
Jag har börjat få svårt att dricka vatten nu också. Ska jag behöva sluta med det enda jag har kvar?! Jag har ju ett behov att att dricka. Dels för att jag är törstig för det mesta men även för att munnen är torr. Jag behöver ha vatten i munnen och låta det rulla rumt lite i munhålan för att lindra torrheten. Jag vet att jag ju kan spotta ut det men samtidigt så är jag ju törstig.
Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli såhär. Jag har hela tiden tänkt att vatten kommer jag alltid att kunna dricka...
Men jag hade fel.
Nu har jag inget kvar känns det som...

Gillar

Kommentarer