Jag ska få vaccin!!

Ja det är sant!! På torsdag ska jag få första dosen vaccin! Jag är så glad och tacksam! Nu känns det som att 10 månaders isolering är värt nånting!!
För sen den 16/3 2020 har jag hållt mig undan allt och alla. De jag träffat är bara några få och de står mig nära.
När jag var och bytte knappen häromsistens så sa min sjuksköterska att jag definitivt skulle ha vaccinet tidigt. Men att jag nog själv skulle vara tvungen att ringa och be om det.
Jag vet ju att i första gruppen finns de som jobbar i vården samt de som bor på äldreboenden och har hemsjukvård. Samt vissa som är sjuka.
I andra gruppen skulle de äldre och sjuka få.
Jag hoppades (men trodde inte) att jag skulle få vaccinet i andra gruppen. De ska vaccineras i februari.
Jag har inte ringt och pratat med nån om när var och hur jag ska få nån spruta. Jag ville flytta först. Jag ville vara på plats där vi ska bo och där jag ska få mitt vaccin innan jag ens började ringa.
Men nu är vi ju på plats👍🏼
Så jag ringde vårdcentralen. Jag fick ingen tid då de skulle ringa upp mig (antar att de är nerringda och inte kan veta när de kan ringa åter) så jag ägnade mig åt annat.
Men så ringde de i eftermiddags. Jag förklarade min situation,muskelsjukdom,dåliga lungor och en salivstagnation med respirator som följd för några månader sen. Sköterskan drog läget för mig,att först vaccineras dom o dom och sen i andra gruppen kan jag bli aktuell.
Men så hejdade hon sig,jag hörde att hon knappade på datorn efter att hon frågat om mitt personnummer. Hon sa; vänta kvar lite,jag ska prata med en av de ansvariga för vaccineringen här. Det gick en kort stund så kom hon tillbaka.
”Du får en tid på torsdag!”
Va?! Nu på torsdag?! Gick det så lätt?!
Jag var beredd att kämpa och argumentera för att över huvud taget få en chans i grupp 2 eller 3!
Jag var nästan chockad!!
Men tydligen så gick hon in och såg min journal och jag kan bara föreställa mig vad det står i den. Min senaste sjukhusvistelse var ju lite dramatisk och de sa ju att jag inte bör hamna i respirator igen. Att jag dessutom fick en liten hjärtinfarkt under tiden gjorde väl att jag kvalificerade mig än mer. Jag kan inte få Covid-19 helt enkelt. Det vore förödande... Jag vågar inte ens tänka på det för jag får genast dödsångest. Jag är så livrädd för att dö av Corona.
Jag blir så förbannad på alla som skriver och delar så mycket skit om vaccinet på Facebook bl.a.
Det är ju jävligt lätt att ha såna åsikter om man är en frisk 40-åring! Men när man har flera sjukdomar och att drabbas av Corona kan vara lika med döden så tänker man i helt andra banor! Då är vaccinet skillnaden mellan liv och död.
Jag är jättelycklig över att jag ska få vaccinet.
Första sprutan får jag alltså på torsdag och andra sprutan tre veckor senare.
Men trots att jag kommer att få den så kommer jag att vara försiktig. Jag kommer inte att besöka varuhus eller köpcentrum. Allt kan köpas på nätet! Det är dessutom mycket mer bekvämt!
Jag kommer att fortsätta att undvika folksamlingar och större sällskap. Däremot kommer jag att träffa mina söner lite närmre. Kanske t.o.m tigga till mig en kram av dem. Jag kommer att vilja träffa lite vänner men kanske ändå försöka ses utomhus framåt våren.
Det andra positiva som inträffade idag var att jag även ringde kommunen för att ansöka om div hjälpmedel i min vardag.
Jag berättade att jag flyttat och att jag skulle vilja ha lite hjälp med att försöka leva så normalt som möjligt. Det bestämdes att innan veckans slut skulle jag få besök av en ifrån kommunen för att diskutera fram vilka hjälpmedel jag kan behöva.
Det kändes skönt att ha ringt det samtalet. Och att jag skulle få hjälp så snabbt.
Våra första dagar som Gislavedsbor har verkligen varit positiva!
Att vi trivs så bra i lägenheten är ju underbart!
Det kommer att bli bra det här🤗

Gillar