Jag avskyr snö,is och kyla!!

Sociala medier fylls av snöbilder ikväll. Det är gnistrande snö,blå himmel och strålande sol på varenda bild. Folk har åkt pulka och skidor,grillat korv och druckit varm choklad.
Och det kryper i mig av obehag.
Men det har ingenting med att jag är sjuk att göra. Jag har hatat snö och kyla i många många år. Jag var inte ens särskilt förtjust i det när jag var liten. Mina barndomsminnen som involverar snö är traumatiska!
För det första; lovikavantar i illaluktande och sticksig ylle där snön fastnade i tjocka klumpar. Och för det andra (och det värsta) ger mig fortfarande obehagsilningar genom kroppen bara jag tänker på det! Kall snö som kryper in mellan den äckliga lovikavanten och jackan och kyler ner min handled!!😱
Usch det går en kall kåre genom hela min kropp när jag tänker på det!! Uschiannemej!!😝
Den där känslan har alltid följt med mig. Jag har inte kunnat njuta av vintern. Aldrig nånsin tror jag...🤔
Visst det har väl funnits stunder då jag trots allt stått ut. Men det har isåfall berott på att jag haft trevligt sällskap.
På ett sätt är det bra att kunna skylla på att jag är handikappad. Det är liksom ett giltligt skäl om nån skulle fråga ifall vi ska ge oss ut i snön. Men numera vet alla jag känner att det inte är lönt att fråga mig.
Men visst kan jag tycka att bilderna på den klarblå himlen mot den kritvita snön är väldigt vackra.
På behörigt avstånd.
Däremot hittade Alma en lite fräck grej i ett av våra fönster innan idag. Det var ett spindelnät som frusit till is så det var liksom som små kristaller som bildade ett när.

Tyvärr gör fotona inte dem rättvisa.
Men så brukar det ju vara.
Nej nu vill jag sova!
Godnatt.

Gillar

Kommentarer