Jag är sjuk!

Jag skulle ljuga ifall jag skrev att jag mår bra. Men jag mår inte jättedåligt heller. Jag känner mig tung och har ingen ork och kraft att göra nånting. Det betyder att jag ligger ganska still i min fåtölj om dagarna. Jag låter min familj ta hand om mig.
Vilket känns så fel. Men ändå rätt... Jag orkar ju inte ta hand om mig själv men det gör ont i min självkänsla när de sköter om både mig och stugan. Jag gör absolut ingenting!
Och det tar på mitt självförtroende.
Jag hade en obehaglig natt nu natten till idag. Jag vaknade av en otäck dröm; jag drömde att jag höll på att kvävas. Men insåg att det var igensatt i min strupe. Jag kunde inte svälja och jag kunde inte hosta upp förrän jag vaknat till ordentligt. Det var en fruktansvärt obehaglig stund. Jag hann bli rädd men det gick över när jag till slut kunde ta några andetag som trängde sig igenom det där igensatta. Efter det hade jag väldigt svårt att somna om.
Jag tror jag slarvade med hostningen igårkväll. Jag var trött och jag tyckte synd om mina älskade som fick hålla på att hjälpa mig så länge. Jag menar; det är ju fysiskt jobbigt även för dem och jag känner mig dum som är orsaken till det...
Så kanske hade jag slem och saliv kvar i strupen när jag la mig och framåt natten hade det boat ihop sig i en klump där i strupen.
Jag har fått lära mig att det heter salivstagnation. Det står så i journalanteckningarna ifrån min sjukhusvistelse.
Ibland får jag för mig att jag nästan är frisk. Ja som vem som helst. Men nu var det längesen jag kände så. Jag har känt mig sjuk varje dag sen i somras åtminstone. Men nu känner jag mig sjukare än nånsin. Mitt liv är så begränsat. Så ofritt... Så plågsamt.
Och som jag skrev i början; jag mår knappt dåligt av att låta familjen ta hand om mig. De gör så mycket för mig. De hjälper mig och tar hand om mig. Det känns så otroligt gott i mitt hjärta❤️
Men nu ska jag sova. Måtte jag rensat min strupe ordentligt med mina många hostningar ikväll. Jag vill inte vakna som jag gjorde natten tills idag. Usch det var otäckt.

Gillar