Ingen bra start på dagen!

Jag vaknade vid 3-tiden inatt av att jag hade sån där dov rosslig hosta. Jag orkade inte riktigt hosta upp det som satt där nere i bröstet och brummade. Jag körde upp min säng så att jag satt rakt upp för att det skulle vara fritt liksom...
Jag satt där och funderade på ifall jag skulle väcka de andra så de kunde hjälpa mig att hosta i hostmaskinen. Jag kände ju att det var fullt av slem i bröstet och att det var just det som var orsaken till mitt rossel och min hosta.
Men jag tänkte att de skulle bl så oroliga och rädda om jag väckte dem vid den tiden. Så jag lät bli. Istället försökte jag somna om för jag var extremt trött. Men det dröjde innan jag lyckades somna. Jag kollade på klockan strax innan fem...
Sen vaknade jag vid halvåttatiden och var så geggig i halsen. Ja nästan igensatt. Jag hade svårt att svälja och andas.
Jag gick upp på toa och då vaknade Alma och hon insåg vad som var på gång så hon väckte Lars och vi satte genast igång med hostandet.
Det var vidrigt!! Halsen drog ihop sig och jag klöktes och hade det väldigt jobbigt med andningen. Det var vidrigt!! Ja faktiskt lite otäckt.
Men till slut hade allt lossnat och jag kunde äntligen både svälja och andas genom munnen. Men däremot var jag helt slut! Den både fysiskt och psykiskt jobbiga hostningen knäckte mig!
Nu ligger jag i fåtöljen och äter. Lite för sent egentligen men så blir det ju efter en sån hemsk upplevelse.
Idag får jag besök utav nån ifrån hjälpmedelscentralen. Min pump ska bytas (den byts ut vartannat år) och jag ska få nya masker och slangar till hostmaskinen.
Gårdagen var lugn. Jag satt mycket still. Jag nätshoppade en del. Ett himla bra sätt att shoppa på tycker jag! Särskilt i dessa tider.
Problemet var bara att jag satt för mycket. Det kändes som att jag hade sittsår på baksidan av låren! Det är svårt att vara ”lagom”.....

Gillar