Illustration nr 2 4/9

Kökshäxan Ursula.
Ja det var mitt smeknamn på mitt sista jobb. Mitt bästa jobb. Mitt livs jobb som jag älskade så mycket. Det var som gjort för mig. Och faktum är att jag var med och utvecklade jobbet i min riktning. Jag gjorde det till "mitt".
Jag saknar det så det gör ont ibland.
Idag blev jag verkligen påmind om det. Utav en känsla.
Jag åkte iväg och handlade när jag var klar med morgonbestyren. Sen kom jag hem,packade upp och allt det där. Ja,det var lika jobbigt som vanligt. Men det glömde jag snart.
Jag satte igång att laga mat. Sambo och son skulle komma hem och äta lunch. Jag hade planerat potatismos och ugnsstekt falukorv. En klassisk gammal hederlig svensk husmanskost. Precis sånt jag älskar att laga. Som tur är så har jag en elektrisk potatisskalare. Det underlättar ju
Jag höll på där i köket,pysslade med maten,portionerade färs som jag frös in,packade ur saker ur förpackningar,gjorde en sallad och torkade torkade torkade! Överallt torkar jag hela tiden när jag håller på i köket. Älskar att städa köket. Ställa i ordning. 
Och bäst som jag höll på så drabbades jag av en slags lyckokänsla! Jisses vad jag älskar att pyssla i köket!! Inte bara med matlagningen! Utan med hela köksarbetet! Det är så roligt och jag njuter verkligen av att gå runt i köket och pyssla. 
Och det var precis så jag kände när jag jobbade på Henjahemmet. Lycka! 
Men då kom även känslan av vemod....
Vilket hån att jag skulle bli sjuk när jag äntligen hittat mitt drömjobb! Jag kan fortfarande gräma mig över det där... Det är så sorgligt.
Jag älskar verkligen att laga mat men jag tror inte att jag skulle vilja vara enbart kock,som Ebba är. Jag tycker ju så mycket om "det där andra" som man gör i både köket och i ett hem. Städa,plocka,pynta,pyssla... Och det var sånt jag gjorde på Henjahemmet. Där såg jag till att det såg snyggt och mysigt ut i de gemensamma rummen,jag bytte krukor och lampskärmar,gardiner och dukar efter årets alla högtider och årstider. Älskade det!
Men det var "kökshäxa" jag kallades! Dels pga att jag var restriktiv (jaja,snål kanske) med godsaker. Tyckte att de skulle äta mer nyttigt än sött. Men även pga "Sjöhäxan Ursula" i "Den lilla sjöjungfrun"
Idag kom längtan,nostalgin och saknaden tillbaka.... När jag pysslade i mitt eget kök och den där lyckokänslan drabbade mig. 
Kökshäxan Ursula älskar att pyssla i köket!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229