Illustration 19/12

Jag brukar ju klaga på ICAs placering av handikappsparkeringar. Här har jag skissat lite grovt för att visa hur dumt det är:


Om jag väljer att parkera på handikappsparkeringen på den stora parkeringsplatsen på andra sidan gatan så har de valt att ha två trappsteg upp till entrén där. Ok....? Hur tänkte de där??!
Väljer jag istället handikappsparkeringen som är strax utanför entrén så har de placerat cykelstället utmed räcket till trappan/rampen. Dvs cyklarna står en bit in i handikappsrutan. Jag skulle inte bli särskilt glad ifall nån backade in sin cykel i sidan av min bil...
Däremot har de en "vanlig" parkeringsplats placerad precis intill kundvagnsstället. Där ställer jag mig helst. Då behöver jag inte använda min krycka alls utan kan gå de få stegen till en vagn. Det är en väldigt bra parkeringsplats.
Men det är det inte bara jag som tycker.
Så om jag ställer mig där med mitt parkeringstillstånd i rutan upprör jag säkert nån annan som tycker att jag borde använda de parkeringsplatser som är avsedda för mig... 
Jaja...jag vet. Detta är ett lyxproblem....
Men att handla är en såpass stor och samtidig viktig grej för mig så det påverkar mig både fysiskt och psykiskt. Jag blir frustrerad när saker och ting inte görs ordentligt.
Igår åkte jag till Ica. Jag valde att ställa mig på den stora parkeringen. Men när jag ställt mig där och skulle kliva ut så var det snorhalt precis där. Hur jag än bar mig åt så kom jag inte ut ur bilen. Jag hade inte den kraften i mina ben så att jag kunde spjärna emot och ta i såpass att jag orkade resa mig.
Jag fick köra bort till parkeringen utanför entrén men öppnade bara dörren och såg att det var alldeles blankt av is och gruset låg överallt utom just där.
Jag fick backa ut igen. Nu hade de dessutom satt upp granar till försäljning precis där... Det var trångt och osäkert. 
"Min" bästa plats var upptagen men det verkade som att de som stod där kom med sin kundvagn så jag körde runt ett varv och kom fram precis lagom så att jag fick min favoritparkering. Jag fick hålla på att backa och rätta till bilen så att jag stod så till att det inte var så isigt där jag skulle sätta fötterna. 
Men isigt eller inte... Det är ett rent
 H- - - - T E!!!
att ta sig ut ur bilen!!
Jag blir så andfådd och trött. Varenda muskel tar i så de börjar skaka! 
Jag vet knappt hur jag bär mig åt! Jag måste se komisk ut. Jag skäms varenda gång jag måste gå ur bilen bland folk.
Igår övervägde jag ifall jag skulle ropa på hjälp t.o.m ....


När jag sen träffade Lars så sa jag;
SÄLJ MIN BIL!! 
Fast det menade jag nog inte... Den innebär ju trots allt en viss frihet...
Men nog sjutton är det jobbigt när det ska vara så svårt att ta sig ut....

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229