Hemma igen!

Och nu ligger jag i min sköna ”sjukhussäng” här hemma. Lars frågade mig vilken säng som är skönast; den här sängen jag fått utav landstinget eller min ställbara ”vanliga” säng i stugan... Och helt ärligt så vet jag inte... De är väldigt sköna båda två! Att jag kan ställa både huvud-och fotända i bägge är ju toppen! Men det bästa med sjukhussängen är att jag även kan ändra höjden på den. När jag sätter mig på sängen vill jag helst ha den så låg som möjligt så att jag kan sätta mig ordentligt. Men när jag ska gå upp ur sängen,ja resa mig,då vill jag både hissa upp ryggen så att jag sitter upp med stöd bakom ryggen och så vill jag höja hela sängen så att jag nästan kan glida lite ner med fötterna till golvet.
Men att ligga och sova i dem är nog lika skönt i båda två👌🏼
Jag har gjort nånting jobbigt och nästintill obehagligt i helgen. Det är mitt inre som mått dåligt av det jag tvingats göra. Eller...”tvingats” är ett hårt ord i sammanhanget. Fast på ett sätt är det ju ett slags tvång..
För det första så blev jag tvungen att tacka ja till min svärmors erbjudande om att åka och köpa och sen plantera blommor i våra blomlådor. Min första tanke och känsla var bara ”NEJ!!!” Ja,ni som följer mig vet hur svårt jag har att ta emot hjälp. Och när hjälpen kommer ifrån min oförskämt pigga svärmor,80+,så känner jag mig så fruktansvärt värdelös!! Mitt inre,ja hela min kropp skriker av smärta när jag tvingas inse att jag faktiskt inte klarar av det själv. Jag måste ha hjälp. Och då världens snällaste och mest omtänksamma svärmor verkligen VILL hjälpa till så måste jag ju tacka ja! Jag vore en idiot annars. Men om ni bara visste hur värdelös jag känner mig! Usch...
Så hon gav sig iväg och köpte blommor. (tack o lov för swish!) Jag bad om pelargoner i olika färger. Egentligen tycker jag inte om pelargoner. De är så traditionella och tråkiga. Jag vill ha nånting ovanligare och mer eget. Mer ”jag”.
Därför bad jag om 6 stycken,alls i olika färger. Och sen blandas de hej vilt i blomlådorna. Utan dessa osynliga normer och gränser.
Förra året såg mina blomlådor ut såhär:

Den översta är tagen när jag precis planterat dem och den undre är tagen när sommaren var på väg in i hösten. Jag tycker de blev jättefina med de olika sorterna. Lite okonventionellt och lite speciellt. Precis som jag vill ha det.
I år blev de såhär fina:

Det ska bli spännande att se dem växa sig stora och brokiga🌼
Ja tänka sig! Detta hjälpte min svärmor mig med. Fantastiskt!
Och hon erbjöd sig att städa stugan ordentligt åt oss... Vad svarar man på det?! Är jag en smutsgris? Är det vad hon egentligen säger när hon erbjuder sig detta.
Nu måste jag blunda en stund. Hoppas kunna somna snart.
Natti natti...

Gillar

Kommentarer