Godmorgon

Min vana trogen så vaknar jag vid femtiden. Och det kan jag tycka är ganska skönt. För då kopplar jag mig till pumpen och sen kan jag ligga här och halvslumra och verkligen morna mig.
Det hände en liten olycka igårkväll som gjorde att jag inte fick i mig all den sondmat jag behöver.
Jag låg här i min säng och åt. De andra satt i soffan och kollade på tv. Efter halva flaskan gick jag upp lite. Jag hämtade en ny flaska och nytt aggregat som jag förberedde genom att skruva dit aggregatet (slangen som går från flaskan,genom pumpen och sen skruvas ihop med den lilla kopplingsslangen som jag skruvar fast i min knapp) på den nya flaskan. Så ställde jag den bredvid ställningen med pumpen.
Jag gillar att ha allting förberett så att jag bara behöver koppla ihop mig med allt och köra igång när jag vaknar. Slippa att gå och hämta grejer,plocka ut ur förpackningar och sånt.
Sen la jag mig igen. Kopplade återigen fast mig till slangen och körde igång pumpen.
Jag började kolla på en dokumentär på SVT play på min i-pad. Satte lurar i öronen och försvann in i det som hände på skärmen.
Av nån anledning så satte jag mig upp och tittade ner på golvet efter en stund. Jag förstod inte riktigt vad det var jag såg.... Men mattan som jag har bredvid sängen hade en stor fläck precis under pumpen...🤔
Så fick jag till min förskräckelse se hur sondmat pumpades rätt ut genom slangen och ner på golvet!!!
Jag hade kopplat mig till fel slang!!
Slangen som jag kopplat ihop med den lilla kopplingsslangen gick till den NYA flaskan!! Den jag förberett för morgondagen!
Vilket innebar att den slangen som jag skulle kopplat mig till hängde löst och ur den pumpades sondmat....
Rätt ut på golvet!!
Jag tänker inte återge de ord jag uttalade då!!
Men jag fick stopp på pumpen. Kopplade loss mig och sen fick jag hjälp att få bort mattan.
Den där mattan har jag tänkt slänga ut ett tag nu. Så det var väl nån mening med att det hände. Nu blev det äntligen av.
Jag har lagt dit mattan för att jag behöver ha nånting strävt att sätta mina strumpbeklädda fötter på när jag ska gå upp ur sängen. (ja,jag sover med strumpor! Jag fryser nämligen jämt! Och särskilt om fötterna. Jag kan inte sova om jag inte har strumpor och andra kläder på mig... Jag hatar att frysa!)
Så den mattan har varit bra i just det syftet. Utan den så glider mina fötter iväg och det blir om möjligt ännu svårare att ta mig upp.
Men den har gjort det väldigt besvärligt att ha mitt rullbord på plats. Hjulen på det går trögt på mattan. Det blir små stopp när man kör över mattkanten. Mattan bucklar till sig. Det är irriterande.
Men nu är den borta!
Jag tänker inte lägga energi på att rengöra eländet. Jag tycker inte ens att den är snygg!! Nä! Bort med den!!
Men detta strul innebar ju att jag fick i mig mindre mat än jag ska igår. Så jag kände mig extra hungrig när jag vaknade vid fem i morse. Jag får råda bot på det idag.
Idag har jag annars bara EN plan!
Jag (vi) måste handla!!! Så det får bli en tur till Ica Maxi framåt dagen.
Utöver det så ska jag passa på att hänga lite med två av mina fyra barn💞

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229