God jul!

Den här lite barnsliga teckning ritade jag häromdan. Den får bli min julhälsning i år.
Detta konstiga år som hela världen förändrats.
Idag är det julafton. Och vi ska bara umgås och mysa hela dagen. Ingen stress och inte en massa ”måsten”. Härligt.
Jag hoppas att jag kommer att må lite bättre under dan än jag gör just nu. Jag har ont under mina revben,det bara moler och moler. Går ut mot ryggen. Det är ju i samma område som allt som gör ont sitter. Det är svårt att avgöra vad som är vad. Antagligen är det kombinationen av allt som gör att det gör extra ont.
När jag hostar med hostmaskinen så är det ju alltid nån som trycker på min mage. Ja man trycker strax under revbenen för att hjälpa till att få upp slemmet som kanske ligger därnere i lungorna och orsakar hosta och irritation.
Nu längtar jag tills jag får hosta upp nattens slem och saliv.
Men idag är det ju julafton! Då ska man ju inte gnälla. Man ska vara glad och nöjd. Och det kommer jag att vara!😃
Efter att jag hostat och ätit lite värktabletter.
Det känns lite konstigt att vara såhär passiv i juletider. Jag har alltid gjort för mycket. Stressat och haft julångest. Känt mig otillräcklig och värdelös. Och stressat ännu mer med helt obetydliga saker.
I år sitter jag i min fåtölj och ser på när framför allt Ebba har tagit över julstöket i köket. Trots att vi kör en minimalistisk jul så är det ju ändå vissa saker som ”måste” göras.
Och jag ser bara på...
Det känns så fel. Men jag vet inte hur jag skulle kunna göra på nåt annat sätt. Jag har så svårt för att stå i köket nu. Det känns fysiskt omöjligt faktiskt. Och jag undrar ifall jag nånsin kommer att kunna.
Den här hösten har varit rent bedrövlig. Först gallblåsinflammation med sjukhusvistelse. Och så min senaste vistelse på samma sjukhus. Undrar ifall det är respiratorn som fått mig att tappa såhär mycket ork?
Jag kan bara hoppas att det vänder nu. Precis som ljuset. Vi har haft det som mörkast nu och går nu sakta mot ljusare tider.
Idag ska jag göra allt jag kan för att vi ska få en mysig julafton🎅🏼
GOD JUL!!❤️

Gillar

Kommentarer