Glädje

Så himla roligt det var att starta upp ett nytt instagramkonto idag!! Jag har redan publicerat några av mina illustrationer som jag haft med här i bloggen och fått både några följare och kommentarer. Skoj!!

Jag vet inte varför jag över huvud taget Vill dela med mig av mina skisser. (Och texter) Men det har säkert nånting med bekräftelsebehov att göra!
I det liv jag lever nu är det svårt att få positiv feedback på det man gör. (jag gör ju inte så mycket!) Men om jag skriver,tecknar och målar så att andra kan se det så får jag kanske mitt behov stillat..?
Amatörpsykologen har talat!!
Jag har haft lite svårt att känna glädje på sistone..har mest känt att allt kan kvitta. Har inte haft nån ork liksom... Jag och Lars pratade lite om det igår. Jag tror inte att han riktigt förstår mig..men å andra sidan: vem gör det???! Det är jättesvårt att sätta sig in i en annan människas känslor och reaktioner på upplevelser. Men han märker ju att jag sällan är glad... Jag vet också att han inte är särskilt konstnärlig av sig. Det är väl inte jag heller men jag älskar ju att skapa. Om det så handlar om målning,teckning och skrivning eller matlagning,bakning och sömnad. Jag har först på äldre dar förstått att allt det där är ett slags skapande...
Så detta med att teckna,måla och skriva är ingenting jag delar med Lars direkt. Jag brukar inte bry mig om att visa nåt eller ens prata om det. Det är liksom "mitt". 
Men så idag berättade jag att jag startat mitt nya instagramkonto. (trodde nog att han skulle sucka lite och tycka att jag var lite flummig eller nåt!!) och då reagerade han på att jag helt plötsligt var glad!! Att jag visade glädje,log och var positiv. Ja t.o.m ivrig och entusiastisk!!
Jag hade ju tidigare sagt att jag inte känner mig glad längre!
Så Lars blev också jätteglad över att se mig glad igen!! Han förstår nog att det där med tecknandet och målandet ger mig nånting! Och faktum är att jag inte ens själv vetat att det ger mig så mycket glädje.
Jag tecknade mig själv klättrande uppför trappan med min kasse fylld av sånt som ska med upp... Böjd som en fällekniv fullt koncentrerad på att ta mig upp upp upp....

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229