Glad Påsk

Den där stressen försvann sen. Som den brukar. Jag stressar upp mig lite innan jag ska göra nånting och sen när jag väl gör det så är det ju inte så farligt som jag föreställt mig. Jag vet inte varför jag blir sån...

Jag var i alla fall iväg och handlade och gjorde en del ärenden. Skönt att få sånt gjort på förmiddagen. Innan affärerna fylls av folk. Det är en fördel med att vara sjuk och hemma... Vilken tur va? Att jag hittat nån typ av fördel???!
Men jag återtog trots allt kontrollen över min dag. Skönt!
Nåt annat som är skönt är att det är långhelg. Inga krav. Inga måsten. Vi ska bara ta det lugnt. (så tänker jag mig att det ska bli i alla fall...)
Så när vi nu ändå är lediga passade vi på att kolla klart på den där serien vi följt. The Killing. Jag var nära att ge upp en stund men vi blev sittande i soffan till klockan var närmre 01... 
Att köra bil blir allt jobbigare. Jag vill inte att det ska bli så! Jag vill inte ge upp bilkörningen. Jag har ju berättat att det är jobbigt att köra långt,men nu är det besvärligt att köra kortare sträckor också. Jag kör ju oftast bara inom kommunen. Nån mil åt varje håll åt gången. Men nu är även det plågsamt. Om jag dessutom måste kliva i och ur bilen flera gånger så blir det ännu värre. Särskilt att kliva ur... Jag behöver öppna bildörren på vid gavel för att kunna hålla i den,dra mig upp samtidigt som vänsterhanden försöker pressa mot sätet för att putta upp mig. Och med tanke på hur svag min vänsterarm är så får jag inte mycket hjälp av den... Sen sätter jag ner fötterna i backen,ganska brett men med fötterna något vinklade inåt. Ser inte klokt ut!!! Och så kämpar jag mig upp i stående. Utanför bilen. Det är en oerhörd kraftansträngning. Jag tar i för kung och fosterland för att ta mig upp och ut ur bilen. Om det är för trångt på en parkeringsplats så kommer jag inte ut. Jag måste verkligen ställ upp dörren så långt det går.
Alltså! Jag hatar den här sjukdomen och vad den gör med mig!! Jag orkar inte med det! 
Det låter kanske inte så farligt att ha svårt att ta sig ut ur bilen. Men för mig har det blivit ett stort bekymmer. Det är nästan så att jag undviker att göra vissa ärenden. Att hitta en parkeringsplats utan nån bil på vänstersidan är ett måste. Åtminstone när jag ska gå ur. Jag har fått flytta mig en gång för att jag inte kom ut.
Jag ska söka parkeringstillstånd nu.
Jag vill inte sluta köra bil. Eller inte kunna gå till vilka affärer jag vill för att jag inte kan hitta en parkeringsplats där jag får plats att öppna dörren ordentligt.
När jag handlade på Ica här i Anderstorp igår så reagerade jag på att parkeringsplatserna var väldigt breda. Här kan jag lätt öppna upp hela dörren. Det gladde mig såpass att jag var tvungen att ta ett kort. Här står jag ändå långt åt vänster men kom ändå ut.(den andra bilen stod inte där när jag kom...)
Såhär borde fler parkeringsplatser se ut.Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229