Funderar....

Jag ligger här i min säng och funderar,grubblar och tänker så det knakar...🤔 Men jag kan inte komma på vad jag har gjort idag... Mer än ätit,vilat och ..... nåt mer...
Jag har suttit i min tRULLsa och solat lite. Jag satte mig där vid tiotiden,innan det blev för varmt. Men även om jag lyssnade på en bok så blev jag rastlös. Kanske just för att jag inte satt särskilt skönt. I vanliga fall när jag solar så NJUTER ju jag!! Jag kopplar av och blir alldeles lugn. Men då ligger jag skönt i en badenbaden och kan slumra,ja till och med somna en stund. Det går INTE när jag lutar mig bakåt på tRULLsan.
Jag saknar att njuta av sommaren. Det gör ont inuti mig när jag nuddar vid tanken... Jag kan inte längre njuta av vare sig att sola eller att bada. Det som jag älskat så hett sen jag var liten. Jag kan inte heller njuta av god mat,t.ex en god grillad köttbit med mumsiga tillbehör! Det är inte ens särskilt gott med vin längre...
Nej usch...sommaren är inte längre den där njutningsfulla tiden på året. Faktum är att det kan egentligen kvitta med sommar. Jag har inte längre nån glädje,ej heller nytta av sommaren!
Det som vanliga friska människor tycker bäst om med sommaren är numera stängt för mig.
Tur att min verkliga favoritårstid snart är här! Hösten! Finns det nåt bättre än när hösten kommer och man kan sluta stressa med alla sommarmåsten?!! Och tänk september och en bit in i oktober,det är inte så kallt så man måste ta på sig en massa jobbiga kläder. Men det är heller inte sådär varmt och svettigt så man känner att man minsann ”borde” njuta av att det är fint väder!
För så känner jag nu.
Idag har det varit ganska fint väder. Jag har sett folk gå förbi på väg till stranden. Och då drabbas jag av både stress och avundsjuka. Jag borde ju också passa på att sola och njuta av det fina vädret. Rätt som det är så blir det dåligt igen. Men vad gör man när man inte har nånstans att ta vägen i solen?! Att stå där rakt upp o ner för att få lite sol på sig känns ju inte särskilt njutningsfullt.
Då är det bättre att låsa in sig i den svala stugan och vänta på att det ska bli kväll så att solstressen försvinner.
Men när kvällen kommer så fylls luften av dofter som ger mig ångest!
Grillat kött!! Som är så gott... Och totalt omöjligt och dessutom livsfarligt för mig att äta...
Lika bra att ha dörren stängd hela tiden. Låsa in mig här i stugan och ligga i min säng och lyssna på bok,rita lite och vänta på att tiden ska gå.
Jag längtar lite efter att sommaren ska vara över. Jag orkar inte leva i sommaridyllen eftersom jag står utanför den. Och ingen vill ju vara utanför... Man vill ju tillhöra gemenskapen,vara med,känna sig delaktig.
Det gör jag inte som läget är nu.
Jag är förpassad till min säng inne i vår stuga.
Lika bra jag försöker sova så att tiden går.
Här är förresten en meningslös färgglad krumelurbild som jag gjorde klart idag.

Gillar

Kommentarer