Fullt upp idag!

Jag har haft en intensiv morgon. Eller intensiv...kanske inte är rätt ord... Men jag har varit fullt sysselsatt sen halv åtta. Jag ville ju kolla på Vasaloppet,det är lite mysigt att sitta framför tvn och dricka kaffe. En tradition. Fast jag kollar sällan på hela,men starten och lite i början är lite trevligt.

Så när jag vaknade halv åtta bestämde jag mig för att låta bli att äta i sängen. Tog med mig allt ner igen istället. Jag åt bara en halv flaska. Tyckte inte att jag hann mer. 
Alma skulle börja jobba på sitt nya jobb kl 10 och behövde skjuts. Hon var ganska nervös... Hon har ju jobbat på ett fik i Gislaved sen i somras. Men tyvärr fick de lägga ner... Ett annat fik öppnade nyligen i helt nya lokaler och sökte personal,Alma sökte och fick det. Hon har provjobbat lite men idag skulle hon vara själv för första gången. Klart det är oroligt.
När jag lämnat henne på jobbet passade jag på att handla på Kvantum. Jag behövde storhandla! Hade en hel lista med olika saker som tagit slut nyligen. Det blev 5-6 kassar! 
Jag känner att det blivit ett stort problem det där med att handla... Det värsta är att packa varorna från bandet ner i kassar och sen lyfta i dem i korgen. Jag måste börja självscanna!! Men tycker det verkar läskigt... Sen ska kassarna in i bilen. Och jag har så svårt för att öppna min baklucka... Den är för tung. Jag orkar inte... Därför packar jag in alla kassarna i baksätet.
När jag handlat åkte jag och kastade en del skräp i återvinningen. Får ju en massa kartonger med min sondmat så det blir snabbt en hel del att slänga. 
Därefter åkte jag och tankade.
När jag kom hem så var det ju bara att packa ut kassarna ur bilen... Vi har ju en trappa in till huset men jag kan inte bära nåt när jag går uppför,knappt ha mobilen i handen. Men nu är det ju sä "smidigt" så vi har rivit ner vårt räcke runt trappan. Eller åtminstone bräderna inne i ramen. Räcket och stolparna är kvar. Så jag kan ta kassen direkt ifrån bilen och ställa upp på trappan. Fast det är inte heller smidigt...jag orkar ju inte riktigt... Men jag är så fruktansvärt tjurig så jag ropar inte på hjälp. "Jag kan själv!" När jag väl kom in sen så sa Lars: "men vafan ropade du inte på mig för???"
Hm...ja jag är väl lite tjurig som sagt...
Men en sån här förmiddag däckar mig!! Jag kopplade mig till pumpen direkt när jag kom in för jag var så hungrig. Men jag la mig inte i soffan utan gick runt ned min ställning och packade upp alla matkassar och in i kyl och skafferi. Sen la jag mig. Och här ligger jag nu!! Har ätit klart för länge sen men är helt slut!! 
En sån här förmiddag tar på mina krafter. Mina svaga muskler pallar inte detta. Att gå i och ur bilen såhär många gånger är oerhört slitsamt. Jag försöker ändå tänka smart och minimera antalet gånger. Men ska jag göra några olika ärenden så måste jag ju gå i och ur bilen ett antal gånger...
Och på tal om det:
Jag får nog ta tag i det där med att söka parkeringstillstånd. För jag kommer inte ut ur bilen om jag inte kan öppna upp dörren så mycket som möjligt. Om det är för trångt så att jag bara kan öppna litegrann så kommer jag inte upp ur mitt säte. Det finns inte en chans! Om jag då parkerar på en trång parkeringsplats så är det kört! Jag kommer inte ut ur bilen.
Det är ju samma sak här hemma på garageuppfarten. Tror jag skrev om det för ett tag sen...??
Så jag måste nog ta tag i detta med att försöka få parkeringstillstånd ganska snart. Men det är ju inte säkert att det går så lätt.. 
Att åka och storhandla är inte längre en sån självklarhet för mig. Men jag vill verkligen inte be om hjälp av nån för att göra detta. Det är ju när jag åker ut och handlar som jag kommer ut lite. Kommer hemifrån liksom... Jag vill fortsätta med det ett tag till. Men jag vill inte börja handla var och varannan dag. Det är ännu jobbigare. Och oekonomiskt!! Gillar inte det. Jag tycker om att planera och skriva listor och "passa på" att göra alla ärenden när jag ändå är ute! Hellre det än att lämna hemmets trygga vrå varje dag...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229