Fullt ös hela dan!!

Ja den här dagen började tidigt. Jag vaknade och kopplade mig till pumpen redan vid femtiden. Jag hade alarm på mobilen men det behövde jag inte använda. Jag pumpade i mig första halvan av flaskan med sondmat där i sängen. Den andra halvan fick jag i mig i bilen på väg hem till Anderstorp.
Det var min svärmor som körde. Hon skulle ändå hem för att gå till optikern. (jag känner mig inte helt bekväm med att min svärmor,som är äldre än mig,ska köra runt på mig....det borde ju vara tvärtom😔Det är ju vi som är lite yngre som ska hjälpa våra äldre nära o kära...)
Men min svärmor är tuff och häftig. Hon verkar inte tycka att det är några bekymmer att köra över tjugo mil...
Vi hade en trevlig resa💕
Hon släppte av mig hos hennes son. Min käre sambo alltså. Där tog jag hans bil och åkte hem em runda. Jag la mig faktiskt på sängen och sträckte ut mig ordentligt. Det var skönt.
Men sen fick jag ge mig iväg till vårdcentralen i Gislaved för att byta min knapp. Det behövdes nu. Jag har ju skjutit på det i några veckor för jag ville inte åka hem. Den var geggig och äcklig. Och det har jag nog förstått för den har läckt ut geggig sörja nu på sistone.
Min sköterska undrade lite hur jag mådde. När hon ringde tidigare i somras så hade hon förstått att jag haft det lite jobbigt. Jag berättade om det onda kring min bål. Och att jag inte förstår orsaken till det. Att jag äter de där starka tabletterna... Hon tyckte att jag skulle söka hjälp för det där. Åtminstone ringa nån av mina läkare. Men vem ska jag ringa???! Överläkaren i Linköping?? Och säga vad?! ”Jo,du jag har ont i min mage kan det bero på IBM?”
Nä,jag skulle inte tro det!
Men kanske kan jag ringa till läkaren som skrev ut tabletterna...jag känner ett stort förtroende för honom.
Hm. Jaja,vi får se.
Annars är det ju väldigt smidigt att ta tabletterna och så blir det bättre en stund. Då kan man glömma.
Efter besöket på vårdcentralen åkte jag till Willys och handlade. Jag köpte lunchmat till Lars o Marcus och jag handlade en del som vi behöver i stugan. Och sen åkte jag hem. La mig lite snabbt på sängen och sträckte ut men sen satte jag igång att laga mat!! Det är ju rätt skoj alltså...
När det var klart la jag mig återigen i sängen och då åt jag också. Lars o Marcus kom hem ifrån jobbet. De åt sittandes vid matbordet som ju står bredvid min säng därhemma. Så smidigt.
När vi var klara med matbestyren mm så packade vi ut oss i bilen och vände färden mot Halmstad igen. (inte Marcus. Han stannade hemma) Jag åt min andra halva i bilen hit.
Det blev en hattig dag med mat och vila...
Här i stugan väntade min sköna fåtölj!! Som jag längtat efter den!
Lars som inte sett den på plats blev positivt överraskad över att den inte alls tog så stor plats som vi befarade! Nej den tar förvånansvärt liten plats i rummet.
Jag måste ha varit uppe i varv på nåt vis för jag var inte särskilt trött under eftermiddagen och den tidiga kvällen faktiskt. Jag ställde mig återigen vid spisen och förberedde lite god mat till min gubbe. Just då hade jag kunnat tänka mig att ta ett glas vin. För det finns väl inget godare än att dricka lite vin när man lagar mat? Men jag hade inget och dessutom så vet jag ju att jag inte dricker ur glasen jag häller upp.
När jag stod här och grejade med maten,som jag tycker är så roligt,så tänkte jag på nånting som jag och dottern har olika uppfattningar om. Hon är kock,jobbar på restauranger med Michelinstjärnor,och är noga med råvarorna. Det ska vara riktigt bra kvalité på allt ifrån grunden. Och det tycker jag är toppen!! Går man på en sån restaurang så ska det bara vara de allra bästa råvarorna.
Vi är inte oense på nåt vis. Men jag fuskar mer när det gäller matlagning. Jag tar till en del halvfabrikat t.ex.
Men kanske använder jag dem inte på det viset som man ”ska”.
Igår tänkte jag på det. Igen.
Jag stekte fryst svamp. Hade en påse blandsvamp ifrån Ica. Istället för att pudra med mjöl för att göra en gräddsås så tog jag pulvret ifrån en påse kantarellsås ifrån Blå Band. Det funkar ju precis lika bra att göra redning av som vetemjöl. Och så får man lite mer svampsmak och andra kryddor till sin sås.
Och så på med grädde och en klick mjukost,även den med kantarellsmak!
Funkar perfekt!👌🏼
Fusk?? Ja. Absolut! Men resultatet blir enastående hihi!
Nåja. Det blev en parentes. Som så ofta😉
Men just det fusket känner jag är ett ok fusk. Det är inget jag skäms över. Tvärtom. Jag delar gärna med mig av detta fusk.
Och faktum är att dottern inte alls misstycker!! Tvärtom! Hon älskar mina såser!! Även om hon själv inte skulle göra just så hihi.
Ett annat fusk som jag gått och tänkt på ett tag men som inte alls känts ok är att köpa fryst hackad lök!
Jag vet! Det är ju helt orimligt! Jag menar; LÖK!! Världens bästa krydda! Kostar inget och gör så mycket för att höja smaken på en rätt.
Om det inte kallas att fuska när man köper HACKAD LÖK i frysdisken då vet jag inte vad fuska är!
Ändå så var det precis vad jag gjorde igår!!
Och det är knappt jag skäms. (bara lite☺️)
Men vad gör man när kroppen slutar fungera alltmer?!
Hela sommaren har det där med att hacka,skära och skiva varit ett stort problem! Att hålla i föremålet som ska dissikeras med den snart helt obrukbara vänsterhanden fungerar inte över huvud taget!! Jag får inget grepp. Har ingen styrka till att hålla ett motstånd. Det blir inga små fina bitar av det jag ska hacka. Nej det blir ojämna stora bitar och jag håller på att hacka av mig fingrarna var o varannan gång! Har väl aldrig använt så mycket plåster som denna sommar!!
Så jag fick ge mig. Ge upp.
Och acceptera att nu är det såhär...
Ännu ett avslutat kapitel i mitt liv. Inget mer lökhackande.
Sicken tur då att det finns fryst hackad lök att köpa!
Jag har tittat på de där påsarna i frysdisken hela sommaren men har känt ett motstånd.
Det motståndet föll igår.
Jag köpte en påse. Och med innehållet förhöjde jag smaken på köttfärssåsen och på blandsvampen.
Bra så👍🏼
Men jag har bestämt mig för att köpa en påse lök och sen köra i matberedaren. Hacka fint och sen frysa in.
Fast det får bli hemma i huset. Här nere har vi ingen matberedare. Bara en sån där liten som man kopplar till stavmixern. Men det är ju rena lurendrejeriet!! Den är inte stark nog för att hacka lök! Hahahaha vilket skämt!!😂
Det är väl ändå tur att det finns en massa halvfabrikat att ta till. Vare sig det beror på att man inte ”kan” laga eget eller att det är fysiskt omöjligt.
Jag kommer att fortsätta att köpa halvfabrikat. Så länge jag över huvud taget kan laga mat.
Men det kommer bli nåt av det allra sista jag överger. Den dagen jag ger upp matlagningen då tror jag att jag behöver hjälp att bearbeta det...
Jag kunde inte skriva klart det här inlägget igårkväll. Min mobil började att uppdatera sig mitt i skrivandet...
Jag visste ju att det skulle ske men glömde bort det och satte i laddsladden under skrivandet. Och rätt som det var så började uppdateringen... Jaja,så kan det gå. Jag fick snällt lägga ifrån mig mobilen. Vända mig om och jag somnade nog inom fem minuter!! Det hade varit en dag med lite för mycket ös för den här svaga kärringen! Bara att åka bil över 20 mil knäcker den här kroppen. Men jag vaknade vid sju och mådde faktiskt ok.
Åtminstone när jag ligger här under täcket i min goa säng😉

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229