Fortsättning på gårdagens inlägg…

Jag vaknade av att min mobils väckarklocka ringde vid 5:50. Tyvärr så hade jag somnat med mobilen i handen eller nåt för den låg under,bakom,över,i,på nånstans. Och jag hittade den inte när den tjöt!! Den minut det antagligen tog kändes som en evighet och under tiden skrålade ljudet obarmhärtigt!!
Jag klarar mig utan sån start på dagen!!

Men nu fortsätter jag berättelsen om min obehagliga onsdag!
Den där fyrkantiga ringen i plast var svår att hålla på plats. När de sen började föra in slangen blev det inte smidigare heller.
De berättade först hur det skulle gå till och vad jag skulle göra.
Den här slangen med en liten kamera i änden skulle alltså köras ner genom strupen till magsäcken. Där skulle den kolla runt och se ifall det fanns nåt som orsakar mitt illamående.
Men först skulle ju slangen ner!
Det var ”bara” att slappna av och svälja som vanligt sa dom.
HA!!!
Hur enkelt var det?!?!!
När slangen nådde stället där strupen vänder sig nedåt,den där vinkeln,så fick jag en sån fruktansvärd dödsångest!!! Jag fick panik! Trodde jag skulle dö!! Slangen täppte till allt och jag tyckte inte att jag fick nån luft!! Och hur skulle jag kunna fortsätta svälja?!?
Jag bet tag i den fyrkantiga ringen och bet krampaktigt i den så jag trodde den skulle krossas! Och mina tänder likaså!
Jag låg ju på sidan med vänsterarmen under huvudet. Högerarmen hade jag bakom ryggen och i handen höll en sköterska.
När paniken kom började jag sparka och försöka snurra runt men de höll fast mig. Jag tryckte nästan sönder sköterskans hand!
De drog upp slangen lite så att jag fick andas. Sen var det bara att försöka igen. Och när slangen nådde samma ställe igen fick jag återigen panik och var nära att klara av att dra upp slangen!!
Jag har aldrig varit med om nånting mer obehagligt än detta! Kan inte påstå att det gjorde särskilt ont men obehaget!! Och den där enorma känslan av att ”nu dör jag!!”
Det var så vidrigt! Otäckt och hemskt.
När vi hade pausat igen så började vi om. Då stod sköterskan och pratade mig lugn. Bad mig slappna av,andas och svälja lugnt och fint. Det gick nog lite bättre för jag fick inte samma panik. Däremot kände jag hur slangen rörde sig inne i min mage. Hua så läskigt det kändes!!
Jag låg och tänkte bara på andningen,jag hade full koncentration och fokus på det. Till slut drogs slangen upp och ut och jag brast ut i gråt. Det var det absolut värsta jag varit med om i hela mitt liv!!
Det kanske inte låter så hemskt när jag berättar om det men jag hittar inte orden för att beskriva det på rätt sätt.
När jag pustat ut och återhämtat mig någotsånär gick jag och Lars in till läkaren igen. (Lars var inte med inne på undersökningen)
De hade inte hittat något i magen som kunde förklara illamåendet. Tyvärr.
Ja jag säger tyvärr. Det hade väl varit bra om de hittat nåt som vi kunde sätta in en behandling mot direkt.
Nu måste jag antagligen genomgå fler undersökningar mm för att få de svar jag behöver. Eller,jag kan ju hoppas att svaret på proverna jag lämnade häromdan visar nånting som är behandlingsbart.
Däremot hittade de nånting annat!
I nedre delen fanns det nåt som kallades nåt…nu minns jag inte vad… Men det är början till magsår!
Jaha!! Det också!!
Varför blir jag inte förvånad?!!
Han kunde inte förstå varför med tanke på hur jag lever och vad jag äter och framför allt inte äter… Han var konfunderad….
Då öppnar skvallerbyttan Lars sin mun och säger; ”kan det bero på all treo hon äter?!?!?”
Vaaaa?! Det är ju min lilla hemlis. Mitt hemliga missbruk.
Läkaren svarade iallafall:
”Jaha!!! Ja där har vi det!!”
Åååååååå vad jobbigt det blev! Jag känner mig inte redo att sluta med dem. Men jag har ju faktiskt trappat ner en hel del de senaste åren. Jag hade ett större missbruk för några år sen. Då tog jag alltid 2 åt gången. Nu tar jag 1.
Jag vaknar varje morgon med en dundrade intensiv huvudvärk. Har gjort så i över 20 år. Jag brukar ha en mugg vatten och en treo bredvid sängen så att jag kan ta den direkt när jag vaknar. Ja jag skäms över mitt beteende men tyvärr så är det sån jag är😔
Nu orkar jag inte mer ikväll😴
Godnatt godnatt!

Gillar