Förbannad,ledsen och irriterad!!☹️

Nu måste jag skriva direkt! Jag är så irriterad. Och lite ledsen. Kanske t.o.m mkt ledsen...
Idag är det återigen en underbar sensommardag. Jag var ute och åkte tRULLsan på förmiddagen. Satt i solen och ”åt lunch”. Och blev sugen på ytterligare en tRULLsanrunda. Jag vill verkligen bada. Åtminstone EN gång i år! Jag har aldrig hoppat över att bada nåt år tidigare. Det känns konstigt att inte ha tagit ett endaste dopp...
Jag åkte bort till handikappsbadet. Trots att jag blivit besviken där så många många gånger. Men jag tänkte att idag är här ganska vindstilla. Då slår det nog inga vågor in mot rampen. Semestrarna är slut. Skolorna har börjat. Det är nog inte så mycket folk.
Jag tycker det är obehagligt att där är så mycket folk jämt. Det är ju sällan några andra handikappade där. Det är bara fullt friska människor som inte gillar att ligga i sanden. Därför väljer de handikappsbadet för där är det gräs. (det finns en till badplats med gräs men där ser jag sällan så mkt folk)
Att vara handikappad på ett handikappsbad ska väl innebära att man ska få känna sig bekväm trots att man kanske inte ser ut som alla andra eller inte kan röra sig eller bete sig som alla andra. Alla friska. ”Normala!!”
Det är de ”normala” som ska vara i minoritet för ovanlighetens skull.
Ja så tänker jag mig att ett handikappsbad ska vara.
Och så ska det NATURLIGTVIS vara anpassat för folk med handikapp av alla de slag. Det är förstås svårt. Det finns så många olika handikapp så det är ju omöjligt att få till en bra badplats som passar precis alla.
Men en eller flera fungerande ramper borde väl vara ett naturligt inslag. Gott om räcken och handtag så att man kan få stöd och hjälp om man går lite stappligt och osäkert. Sånt borde väl vara standard tänker jag.
Att ha en bred brant trappa verkar ju däremot helt felplacerat.
Men Halmstad Kommun måste har missat nånting när det gäller att ställa i ordning ett handikappsbad. Alla man pratar med vet om att det finns ett handikappsbad på Östra Stranden. Men blir förvånade när jag berättar hur det fungerar. Eller INTE fungerar!
Även om de inte lyckats med att få det att fungera,vare sig det beror på okunskap eller lathet,så borde de väl ändå underhålla det någotsånär.
När jag kom dit idag så var där fullpackat med folk. Det stod bilar utmed hela vägen. Parkeringsplatserna för ”vanliga” bilar var fulla. Det stod bilar på gräsplättar och lite här o var.
Halva parkeringen är avsedd för bilar med parkeringstillstånd. Handikappsparkeringar alltså. Där stod TRE bilar!!
Jag tog mig ut till ”bryggan”. Men som vanligt så stod där tanter i grupper och pratade så jag blev tvungen att tuta på dem så jag kom fram. De blängde surt på mig...
Jag parkerade lite vid sidan av rampen. Och tänkte ta mig ner. Det blåste inte så mycket idag så det var inga vågor som sköljde över rampen. Jag hade glömt min krycka (fast den hade jag nog inte använt ut mot vattnet ändå..) så jag gick och höll mig hårt i det oerhört rangliga räcke som går utmed rampen. Det gungar i det när man drar lite i det.
Ju närmre vattnet jag kom desto mer sjögräs växte det på bryggan. Det var som en böljande illgrön ryamatta från 70-talet där under vattnet!!

Aldrig i helvetet att jag vågade ge mig ut där!! Det är ju snorhalt!! De kunde lika gärna hällt ut såpa!!
Jag fick vända och börja dra mig uppför det där eländiga räcket igen! Fan va ledsen jag var!!😭
Inte så jag grät givetvis men inombords!
Ledsen och besviken...
Det blir inget bad i år.
Jag åkte bort

Aldrig i helvete att jag vågar gå i och bada där! Det är ju snorhalt!! De kunde lika gärna hällt ut såpa!!
Jag blev på riktigt ledsen...
Inte så att jag grät eller så. Men besviken.
Det låter så fint: ”det finns minsann ett fint handikappsbad på Östra Stranden.” Så säger nog folk...
Jag är handikappad. Och jag håller inte med. Det passar inte mina handikapp.
Men det kanske passar dem som har andra handikapp. Ja det hoppas jag verkligen!! Annars är det ju ett totalt misslyckande för Halmstad Kommun!!
Och visst. Det är väl helt i sin ordning att även vanliga människor är där och solar och badar. Men de behöver ju inte bete sig som att det är VI som stör dem och är i vägen.
Så!
Nu har jag fått ur mig min ilska och frustration som jag kände när jag kom hem. Nu känns det lite bättre. Nu kan jag nog gå ut i solen en stund till.
Men nåt bad blir det definitivt inte.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229