Följetongen ”tröttheten”

Jag börjar bli innerligt trött på att vara trött!! Det är tråkigt att skriva om det dessutom. Jag skäms över att vara såhär trött. Folk tror nog att jag bara är lat. Och att vara lat är det fulaste man kan vara! Det är värre än att vara tjuv!!
Men jag har inte gjort många knop idag heller. Jag har mest legat i min säng. För det är ju här jag mår som bäst så därför väljer jag att ligga här framför att sitta i soffan eller på altanen.
Man känner sig inte lika lat om man sitter vid t.ex altanbordet. Men faktum är att jag får onödigt ont ifall jag sitter på det viset lite för länge. Det här kring bålen på mig är så märkligt. Och så irriterande. Det tar snart knäcken på mig. Det är inte det att det gör extra ont eller nåt sånt. Det är mest att det är ihållande. Konstant. Det moler och moler....precis hela tiden. Det tar på mitt humör. Och det tröttar ut mig. Kanske för att andningen blir ännu tyngre när det gör så ont.
Men att ligga på rygg,helst i utsträckt läge,och vara alldeles tyst; det är bästa medicinen. Det gör åtminstone mindre ont under tiden jag ligger här och är tyst.
När kvällen kom gick jag trots allt ut till gubben och gjorde honom sällskap i TV-soffan. Den soffan som jag undvikit sen jag blev ensam i stugan. Men vi valde att streama en film. Det är ju trevligt tidsfördriv. Bättre än den där eländiga fotbollen som sänds varenda dag nu. Fy sjutton så vansinnigt tråkigt det är med fotboll!! Jag blir nästan förbannad,ja liksom provocerad av att folk kan tycka att sånt är skoj!! Jag tycker att fotboll är totalt meningslöst och så tråkigt att klockorna stannar!!
Då är det ju tur att man kan välja.
Om Lars vill kolla på fotbollen så väljer jag att lägga mig i min säng och lyssna på en bok istället. Rita en krumelurbild och bara slappa.
Bara för att vi är ett par💞 så behöver vi ju inte göra allting tillsammans. Jag vill t.ex inte rita när han är med....
Men på måndag kommer jag att vara alldeles ensam här och DÅ ska jag roa mig med sånt som jag helst gör i min ensamhet🤗

Gillar

Kommentarer