Flyttad

Det verkar vara klart att jag ska få åka hem imorgon (onsdag). Det gläder mig. Jag känner mig klar här. Börjar bli lite rastlös och känner mig inte särskilt sjuk längre (inte mer än vanligt alltså).
Så strax efter fem idag kom de och sa att jag måste flytta på mig! Jag måste lämna mitt egna rum och flytta till en tresal! Jag hoppade knappast högt av förtjusning. Fast det hade jag ju inte klarat även om jag blivit glad....hm... men ni fattar.
Personalen har haft en jäktig och stressig dag idag. De har sprungit fram och tillbaka,det har ringt överallt och jag har lidit med de stackarna. Fattar inte hur de orkar vara på så gott humör ändå...
Nu ligger jag här i ett stort rum närmast dörren. Det springer folk i korridoren och det är allt annat än tyst. Jag stoppade just lurarna i öronen och satte igång Elin Sigvardssons skiva Christmas is a drag! Underbar julskiva utan att vara sådär sliskigt julig. Elin är en av mina stora favoriter inom svensk musik. Lyssna på henne!!
Usch jag förstår inte hur jag ska kunna sova här inatt. Mina rumskompisar verkar låta ganska mycket... Nu vill jag hem!!
Men då kommer nästa problem!
Hostmaskinen!!
Svensk Byråkrati när det är som sämst!
Jag tillhör Jönköpings län. Ligger på sjukhus i Hallands län. Jag har inte rätt att låna hem hjälpmedel ifrån nåt annat län än mitt eget... Min sjukgymnast har kämpat för att lösa det åt mig idag men hade inte lyckats när hon gick hem för dagen.
Ett alternativ kunde ju vara att vi åkte och hämtade en hostmaskin på Gislaveds vårdcentral. Det ska kollas upp imorgon.
Min sambo och dotter säger att de inte vågar ta hem mig utan hostmaskin.
Jag förstår dem givetvis.
Men jag måste härifrån nu!!
Dels för att jag håller på att krypa ur skinnet av rastlöshet och en viss irritation. Men även pga att det ju faktiskt är en viss risk förknippad med att ligga kvar på sjukhuset längre än nödvändigt. Jag menar; nu delar jag ju rum med två andra sjuklingar som ligger här och hostar och fiser. Jag ligger på en lungavdelning på Medicin så här hostas lite överallt ifrån. Känns lite sisådär...
Usch...nu känns allt lite mer hopplöst och tråkigt... Måtte det bli morgon snart och de kan fixa en hostmaskin till mig.

Gillar