Finns den där hjälpen jag länge önskat mig??

Vi kollar på en brittisk tv-serie som heter ”The blood”. Eller den är väl irländsk när jag tänker efter. Hursomhelst så finns där en sjuk kvinna. Jag tror hon har ALS. Hon har vuxna barn (20-30 år sådär) och en man som hjälper henne i vardagen. Hon har rullstol,rollator (eller kan det ens kallas så?! Har ni sett engelska och amerikanska ”rullatorer”?! De rullar ju inte! De har ju inga hjul! Och har de hjul så är det bara 2 stycken! Mycket märkligt!) och så har hon trapphiss.
Förstår ni vart jag vill komma??
Hennes man och barn hjälper henne,de oroar sig för henne,de blir arga på henne och de älskar henne så innerligt....
Och trots att jag inte har nån så allvarlig sjukdom som ALS så ser jag många likheter mellan henne och mig. Jag hade en klump i magen hela tiden hon var med i handlingen. Jag sa ingenting men jag tror att även Lars och Alma såg det jag såg...
Kanske kände även de ångesten....
Jag blir så otroligt berörd utav att se folk som är sjuka i filmer och serier. Jag antar att min egen ångest poppar upp ur djupet när jag påminns om att och hur sjuk jag är. Jag kan ju lura mig själv ibland och få mig att glömma hur sjuk jag är. Jag älskar de gångerna så jag lyckas lura mig mycket och länge!
Och på tal om hur sjuk jag är;
Igår beklagade jag ju mig över att jag inte har nån att ringa till när jag mår dåligt.
Idag nämnde jag det för kvinnan ifrån hemtjänsten. Det var hon som jag träffade första gången och det är hon som har satt sig mest in i min sjukdom. Jag känner ett stort förtroende för henne.
Hon sa att jag kan få den hjälpen jag eftersöker. Men då måste jag först ringa antingen min läkare i Linköping eller nån annan med lite mer koll på hela min sjukdomsbild. Jag ska be dem om att skriva en remiss till nån grupp på sjukhuset som jag glömt namnet på nu....🤔
Hursomhelst så är det just hemsjukvård jag kan få isåfall. Det betyder att jag har en läkare som jag kan ringa till när jag behöver nån ny slags hjälp t.ex. Om jag fattar det rätt så finns det som ett team som arbetar ihop. Det ska vara läkaren,nån sjuksköterska och t.o.m nån kurator.
Det låter ju precis som nånting jag saknat och som jag behöver. Imorgon ska jag ringa och försöka ta reda på mer!
Idag har jag varit ute!
Alma körde mig i rullstolen till hissen. Vi åkte ner till huvudentrén i huset vi bor i. Vi gick ut och så gick vi max 5 meter bort till en annan dörr. Det var vårt mål!
Blomsteraffären!
Jag köpte en fin bukett tulpaner som nu pryder vårt köksbord!💐

Gillar

Kommentarer