Fick sån bra hjälp!!

Jag fick hjälp igår!! Jättebra hjälp
Jag känner mig nöjd. Det känns betydligt bättre idag. Alltihop.
Jag ringde först vårdcentralen. Men eftersom det är semestertider blev jag hänvisad till Gislaveds vårdcentral istället för Anderstorps. Sjuksköterskan där tyckte att jag skulle prata med kirurgen först. Så då ringde jag dit och fick vänta ett tag... Men de hänvisade mig till vårdcentralen i första hand... Så jag kontaktade dem igen. Sjuksköterskan där var fantastiskt hjälpsam och tillmötesgående!! Hon klämde in mig för ett besök inom en halvtimme!!
Jag måste kanske förklara att anledningen till att jag satte igång allt det här just nu.
Det blev helt enkelt för mycket! Just igår!! Bägaren rann bara över!!
Jag vaknade på morgonen med en blodig t-shirt! Det var alldeles geggigt och blodigt runt peggen och t-shirten hade klibbat fast i det äckliga... Då fick jag helt enkelt nog!! Kände att nu räcker det! Det kan inte va meningen att det ska vara såhär!!
Och det fick jag bekräftat av sjukvårdspersonalen på Gislaveds vårdcentral sen!!
Ifrån mitt hål in till magen brukar det ibland krypa ut nånting äckligt,nånting som verkar tillhöra maginnnehållet!! (Jag är helt kass på kropoens uppbyggnad och hur det ska se ut mm-tycker det är skitäckligt!!! Blir nästan svimfärdig av att se saker som kommer inifrån kroppen!!)
Hursomhelst så fick jag komma in till en läkare och han tittade på eländet och sa:
"Såhär ska det INTE se ut!"
De orden fastnade nog lite i mitt huvud. Det var en slags bekräftelse på att jag inte ringt i onödan liksom. (jag är ju livrädd för att ta upp viktig tid som nån annan kanske hade behövt bättre...)
Läkaren försökte få tag i överläkaren på kirurgen utan resultat. Jag vet inte varför han så gärna ville ha tag på den... Men han skrev i alla fall en remiss till kirurgen så att jag får komma dit och de får ta sig en ordentlig titt på detta...
När jag ringde dit häromveckan så sa de ju att jag kan bli kallad till hösten. Och nu när de har en remiss så kommer det att bli av i alla fall...
Jag kan väl känna att jag nog saknat nån typ av uppföljning,nån efterkoll och lite feedback efter att jag fått in min pegg... Men jag vill ju inte klaga eller tjata. Jag tänker att det nog ska vara såhär.
Jag ÄR ju nöjd liksom!! Och alla jag kommer i kontakt med är så himla trevliga och gulliga!! Jag vill inte klaga och gnälla!! För i grund och botten är jag ju nöjd med all hjälp jag får och fått...
Jag känner mig olojal nu när jag klagat....
Men för att återgå till läkarbesöket så kändes det väldigt bra. Läkaren tittade och undersökte,petade och luktade!! JA!! Luktade!! För det luktar inte gott därifrån!! Hur mycket jag än tvättar och håller på!! Sen tog en jättegullig sjuksköterska hand om mig. Hon tvättade rent ORDENTLIGT!! Och sen la hon om med nåt grönt tygaktigt som tydligen "andas" och därefter satte hon på nån stor plasthätta eller vad man ska kalla det!!
När Alma hinner ska jag be henne hjälpa mig att lägga upp lite bilder på hur det sett ut!! Ganska äckliga....
Den där compeed-liknande grejen jag satte runt hålet var nog inte så bra!! Men jag fick ju den hemskickad ifrån kirurgen så jag trodde den var till för sånt här... Den var ju så tät så det blev nog värre med den,tyvärr.
Nu hoppas jag att detta ska hjälpa ett tag! Det känns fortfarande bra i alla fall
Och för att avsluta detta inlägg extra positivt så måste jag bara berätta att ikväll ska vi åka och titta på Lars Winnerbäck!! Det ska bli skoj!
Jag tycker att han är bra,men gubben var nog ett av hans allra tidigaste fans för massa massa år sen!! Långt innan hans musik började spelas på radio... Så jag är så glad för Lars skull. Det ska bli skoj att komma ut lite
(det finns några i min närhet som tycker att jag behöver komma ut lite mer... jag förstår inte vad de menar med det..?)

Gillar

Kommentarer