Feber igen…

Jag har mått tjyvens idag. Men på morgonen var det ganska ok. Efter hostningen gav jag mig ut med tRULLsan. Jag behövde åka till apoteket och ta ut Scopoderm,de där plåstren jag sätter bakom örat för att minska salivbildningen. Jag tycker inte om att gå in på apotek över huvud taget nuflrtiden. Har inte gjort det under det senaste året utan har beställt all medicin på nätet. Men idag behövde jag ta ut mina plåster. Jag hade missat att förnya receptet så allt blev ju försenat.
Innan jag åkte in på apoteket (som för övrigt ligger bara ett tiotal meter ifrån vårt hus) så tog jag handsprit och satte på ett munskydd.
Även om jag vet att inte jag har nån smitta så använder jag munskydd för att visa hänsyn gentemot andra. Men jag blev både förvånad och förbannad över att jag var ganska ensam om det. Inte ens när folk går in på ett apotek,där man ju kan förvänta sig att det finns potentiella virus i luften,så har de munskydd! Trots att de flesta där inne var 70+ så hade de inte munskydd på sig. Och inte höll de avstånd heller. De trängde sig fram och förbi varandra utan att vara försiktiga. Jag var tacksam att jag satt på tRULLsan så att jag fick ett naturligt avstånd till folk.
Jag vet inte om det beror på att folk känner sig säkra och bekväma för att de blivit vaccinerade. Men jag tycker det verkar väldigt dumt att börja leva ”normalt” bara för att man fått sina sprutor. Vi vet ju inte hur de här virusen fungerar. Och vaccinet kanske skyddar den som fått det men vem vet om även den vaccinerade ändå för med sig smittan från en de träffar på ett ställe till en annan de träffar nån annanstans?!
Jag tror det är bäst att vi fortsätter att leva som att alla vi möter är bärare av Coronaviruset!!
Så fort jag kom ut ifrån apoteket dränkte jag mina händer i handsprit,kastade munskyddet och torkade av mina handtag på tRULLsan.
Sen tog jag hissen upp till oss igen. Väl inne så tvättade jag både händer och ansikte ordentligt!!
När jag sen satte mig ner så var det som att nånting slog till mig! Huvudet dunkade och jag fick liksom frossa för att i nästa stund bli alldeles varm. Jag sprutade i mig en treo innan jag kopplade mig till pumpen och lutade mig tillbaka. Jag mådde tjyvens!! Var illamående och yr. Huvudet dunkade!
Jag tog febern. 37,8. Det är för mycket när min normala temperatur brukar vara 36,4.
Jag kröp ner under filten trots att det är varmt. Sen låg jag och slumrade till o från. Huvudvärken var envis och gav sig inte…
Vår plan var att åka ner till stugan när Lars slutat jobbet idag men det insåg jag ju att det vore bra dumt. Istället har jag legat ihopkrupen under en filt resten av dan och kvällen. Febern sjönk till 36,6 ikväll men huvudet har dunkat… Det jobbigaste nu är den där känslan av lätt yrsel och illamående.
Tankarna går till hur jag mådde förra sommaren då jag fick gallblåsinflamation. Låg inlagd några dar på Halmstads sjukhus t.o.m. Men riktigt så illa mår jag inte. Känslan är bara lik…
Nu hoppas jag att en natts sömn ska rätta till allt. Blir jag inte bättre kanske jag borde kolla med vårdcentralen hur jag ska göra. En gallblåsinflamation vill de ju mota så tidigt som möjligt.
Men jag vet med 99% säkerhet att det inte är det.
Däremot vet jag inte hur vi gör med Halmstad i midsommar…

Gillar

Kommentarer