Familjemys

Idag har jag haft en härlig tisdag! Min moster och mina båda kusiner har varit här idag. Och det var så himla skoj!!
Jag började förbereda maten redan igår. Lagade klart den idag på förmiddagen. Det blev älgstek,kokt potatis,kantarellsås och rårörda lingon. Och så sallad förstås. De verkade nöjda. Till kaffet blev det glasstårta med tobleronesmak. Den hade köpt. Jag
kände att det hade blivit lite väl mycket arbete ifall jag skulle bakat nåt också. 

När jag gjort klart allting la jag mig i sängen och kopplade mig till pumpen. Maten hade jag dukat upp på vår köksö och så fick de andra sköta sig själva. Jag talade om var glassen fanns så att de kunde ta fram den när det blev dags. Och när Lars och
Marcus kom hem lät jag dem hållas därute i köket. De babblade på och skrattade och höll på innan de till slut var samlade kring matbordet. Sen åt vi tillsammans och pratade och skrattade. Mycket av samtalen fördes på engelska för svärdotterns skull.

Jag måste erkänna att jag är lite stolt,ja nästan imponerad av mig själv. Jag trodde väl aldrig att jag skulle tillåta mig själv att släppa så mycket på kontrollen. Jag har alltid strävat efter att klara allt själv,göra det bra,ja helst felfritt och oklanderligt.
Perfekt. Har varit för stolt för att ta emot hjälp,ens om det bara handlat om minsta lilla småsak som att ta fram mjölken eller nånting.

Men att bli sjuk förändrar människor.

På gott och ont.

Och just detta,mitt typiska gamla karaktärsdrag,är väl egentligen bara bra att jag arbetat bort.

Det är inte alls farligt att be om hjälp. Att låta andra ta hand om sånt som jag förut ansett varit min "plikt" som "värdinna" att göra.

Att mina gäster idag är mina allra närmaste släktingar (ja förutom mina barn förstås) gjorde väl saken lite "lättare".

 Men nja,jag ser nog att jag släppt in andra innanför min komfortzon tidigare när jag tänker efter. När jag hade mina gamla skolkompisar från högstadiet här t.ex. Så nog har det börjat "hända grejer" med mig. Till det bättre!

För det måste man väl ändå anse att det är??

Det går tydligen att omvändas även på gamla dar. Så än är det inte kört,hihi.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229