Ett år i isolering...(åtminstone nästan..)

Idag är det exakt ett år sen vi kom hem ifrån Spanien. Vi åkte dit på nyårsdagen och hade inte bokat hemresan. Det var så härligt,skönt och lyxigt. Helt underbart.
Men så kom Coronan och vände uppochner på vår värld. Spanien var ganska hårt drabbat där i början. Och just den måndagen som vi reste hem införde de väldigt hårda restriktioner. Vi fick egentligen inte vara ute på vägarna. Men det var tidigt på morgonen och väldigt lugnt ute. Fast nog måste jag erkänna att det var en lättnad att komma fram till flygplatsen utan att bli stoppade.
Pga att vi varit just i Spanien och även på flygplatser bland en massa folk så satte vi oss i karantän i stugan. Sen stannade vi ju där...
Men vilket år. Usch. Jag har levt i rädsla i över ett år nu. Överdrivet? Ja kanske. Men faktum är att jag tror att det inte är det. Enligt läkare så kommer jag antagligen inte att kunna lämna respiratorn ifall jag hamnar där igen....
Så nog är vår isolering befogad tycker jag.
Men nu har vi ju fått vårt vaccin. Och idag fick även Alma sin andra spruta.
Ja hon blev erbjuden vaccin pga att hon bor med mig. Och sköter om mig. T.ex med hostningen.
Det kanske verkar orättvist att en 23-åring får den när hon inte är i riskgrupp. Hon kände sig lite uttittad när hon satt i väntrummet. Alla andra som var där var väldigt gamla sa hon... De kunde ju inte veta att hon har en sjuk mamma och måste vara vaccinerad för att skydda sin mor.
I morse var det jobbigt att hosta. Jag trodde inte att det var så mycket slem,det kändes inte så. Men när jag väl satte igång att hosta så kom det bara mer o mer. Jag kände mig som urvriden disktrasa efteråt. Blev liggande en bra stund innan jag orkade ta tag i dagens pyssel.
Idag bestod det av lite fixande och trixande i badrumsskåpen bl.a. Samtidigt lyssnade jag på en bok. Arbete när det är som bäst!
Imorgon ska jag byta knapp klockan tio. Den tiden fick jag för längesen. Då visste jag ju inte att jag skulle få hemtjänst. De kommer ju vid nio och så hostar jag en stund. Den stunden kan vara allt ifrån en kvart till hela timmen som jag har dem till mitt förfogande.
Det kan bli tajt imorgon...
Men förhoppningsvis så löser det sig.
Nu måste jag sova.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer