Ensam kväll framför Tvn.

Lars har åkt till stugan. Det är årsmöte och städdag i stugföreningen. Jag brydde mig inte om att följa med. Istället tänker jag ”göra klart” här hemma och förbereda mig för att ”flytta” till stugan. Nu får det räcka känner jag. Jag längtar bort ifrån detta stora hus. Det är så opraktiskt och så besvärligt för mig att bo i. Det där med att duscha och tvätta är väl det som är de största problemen men det finns gott om små,egentligen kanske obetydliga,problem också. Små vardagliga svårigheter som jag inte ens kommer på just nu. Men de dyker upp överallt,hela tiden. Och då brukar jag tänka; ”jag måste åka ner till stugan så att jag slipper sånt här besvärligt”
Men som sagt; jag har lite småpyssel att göra här hemma innan jag känner att jag kan flytta ner dit för ännu en sommar i stugan. Kanske blir det en höst också...?
Förmiddagen idag tillbringade jag i tvättstugan. Strök och grejade med tvätten. Jag gick bara ner dit en gång,sen stannade jag där tills jag hade strykt klart och slängt in min andra tvätt i torktumlaren. Avslutade med en dusch.
Effektivitet när det funkar!!👍🏼
När Lars och Marcus kom hem hade jag några uppgifter till dem; ”Gör det! Bär den dit! Flytta den hit!” sa jag och pekade med hela handen som en riktig BOSS!!
Men ikväll har jag alltså suttit själv och tittat på tv. Favoritprogrammet Lets Dance var det som gällde. Jag kollade dock inte på resultatshowen. Är trött. Nu vill jag helst somna ifrån en halvbra podcast😴
Jag tycker om att vara ensam ibland. Jag kan t.o.m längta efter det. Ser fram emot min flytt till stugan där jag kommer att vara själv större delen av tiden. Lars är lite orolig. Men jag har lovat att ha mobilen på mig/i min närhet hela tiden. Och stugan är liten,jag kan krypa eller åla mig till platser som säkert går att använda till att klättra upp på. Soffan,nån säng eller kanske öppna ytterdörren och sätta mig med fötterna utanför och därmed några decimeter lägre.
Om inte så har jag flera personer som jag kan ringa till och be om hjälp.
Jag är inte orolig!
Men det är jag faktiskt här hemma ganska ofta. Att gå ner i källaren är ett helvete. Jag får gå bakåt nerför trappan. Jag håller mig i väggarna och jag går sakta. Är spänd precis hela tiden. Beredd på att benen försvinner under mig...
Jag längtar till vår lilla stuga.
Med allt i ett plan. Att ha tvättmaskinen i badrummet är rena lyxen!! Det blir så mycket enklare och mer lätthanterligt att tvätta.
När tvättmaskinen står i källaren är det lätt att glömma bort att man slängt i en tvätt för man ser den ju inte. I badrummet är det svårt att missa liksom. Det gillar jag!!
Men nu ska jag sova.
Det längtar jag också efter😊
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229