Ensam igen

Lars åkte härifrån direkt hem till jobbet i morse. Ett härligt sätt att förlänga helgen. Och då även mina svärföräldrar lämnade deras stuga igår så är jag nu alldeles ensam. Vilket jag inte har nånting emot. Jag är nog född med den egenheten; att jag trivs med att vara ensam. Förresten är det nog en kombination utav arv och miljö.
Dels måste det nog ligga i mina gener men eftersom jag är ensambarn så har jag alltid varit tvungen att roa mig själv. Leka själv. Umgås med mig själv. Och det har aldrig varit några problem. Jag har alltid trivts med det och sällan saknat syskon.
Däremot var jag väldigt bestämd med att själv skaffa fler än ett barn. Det blev fyra😉
Fast jag måste erkänna att jag saknade ett syskon när mina föräldrar gick bort. Då stod jag alldeles ensam med allt. Särskilt när pappa dog. Han hade bara mig. Då saknade jag nån att dela både sorgen och det praktiska med.
Men annars.... Nej. Att vara ensam har aldrig varit nånting som jag sett som ett problem.
Och det tror jag är en av orsakerna till att jag mår väldigt bra av egentid.
Idag invigde jag mitt nya strykjärn!!
När vi köpte den här stugan för...🤔6..? 7...? år sen,så tog jag med mitt gamla strykjärn hit och köpte ett nytt att ha hemma. Men antingen har det blivit tyngre på sistone annars så har jag blivit svagare... (förtvinade muskler kanske är en orsak??) Jag orkar banne mig inte dra runt det för att få tyget slätt!! Därför drar jag mig för att stryka. Det är för jobbigt helt enkelt. Men jag gillar ju släta,strukna kläder. OCH lakan☺️ (ja jag vet! jag är inte klok! men jag stryker alla lakan!!)
Men igår åkte vi till Elgiganten och köpte en nytt! Och hej!!! vad det går!!! Min strykhög krympte i rasande fart när jag stod här och strök! Samtidigt lyssnade jag på en bok och tiden bara flög iväg!
När det sen blev dags för ”lunch” stupade jag i säng och åt när jag sov.
Har jag sagt att det är förbannat lyxigt att slippa äta?! Att kunna sova och äta SAMTIDIGT!!
Jaja! Nån fördel ska man väl ha när man är kroniskt sjuk!😉
Idag har jag hållt mig inne. Ute blåser det nåt alldeles förskräckligt! Det slutar liksom inte... Det bara viner kring knutarna. Och jag slapp vattna på vårt nysådda gräs ikväll. Regnet har vräkt ner stundtals så det bildades små sjöar på trädgården. Tur att gräsgröna grott annars hade de drunknat😱

När jag var klar med strykningen och hade plockat i ordning och gjort fint placerade jag mig i min säng igen. Och med mitt ställbara bord framför mig fortsatte jag att rita färgglada krumelurbilder med färgade blyertspennor. Samtidigt som jag lyssnade på en bok. Det är avkoppling när det är som bäst!!
För den som vill ha ett boktips så rekommenderar jag Skamvrån av Sofie Sarenbrant! Hon är en av mina favoriter och jag har längtat efter denna boken. Den var precis så bra som jag hoppades den skulle vara. Den enda nackdelen är den ihåliga tomhet inom mig som den lämnar efter sig... Jag saknar den redan..😢
Och längtar efter nästa.
Nu har jag ett problem bara;
Vad ska jag lyssna på nu????
Hur ska nåt kunna matcha detta?!
Det får nog bli en dokumentär bok eller en biografi eller dylikt. Det är svårt att sätta igång en ny deckare direkt efter att man avslutat ett ”fall”. Jag måste ha lite paus emellan.
Jag lyssnade på en podcast innan. Älskar P3 dokumentär!! De är så välgjorda!! Särskilt de som Anton Berg och Christoffer Hansson gjort!!
Den jag lyssnade på innan har jag lyssnat på förut. Den handlar om Peter Rätz. Han var informatör och infiltratör under flera år. Såg att det finns en bok om honom också. Jag tror jag får ta och lyssna på den nu.
Innan jag hittar nån ny deckare eller skönlitterär roman.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229