Ensam hemma

Jag har varit ensam hela dan idag. Det har gått bra. Jag måste vänja mig. Alma flyttar snart ifrån oss igen.
Och jag har egentligen aldrig oroat mig över att vara ensam hemma. Tvärtom så har jag ju ett behov av ensamhet. Nej det är mest mina närmaste som är oroliga när jag är ensam. De är rädda att jag ska ramla och slå mig,dricka och sätta i halsen och allt vad det är. Det spelar ingen roll hur mycket jag försäkrar alla om att det är lugnt. Jag är försiktig. Jag försöker komma ihåg att gå med rollatorn så mycket som möjligt. (men den är lätt att glömma när man bara ska gå på toa t.ex) och jag äter ju aldrig nånting. Jag dricker bubbelvatten. Det är allt.
Dessutom så har jag ju mitt larm.
Sen kan jag ju inte förneka att jag själv känner en viss osäkerhet när jag är ensam och kanske gör nånting som jag egentligen inte borde göra (men inte kan låta bli för jag är otålig och kan inte vänta på att nån kommer hem och hjälper mig😊)
Men jag har blivit sååå mycket mer försiktig!! Just därför att jag känner den där osäkerheten och ibland t.o.m rädslan.
Nu längtar jag snart ihjäl mig efter min kära tRULLsan! Och om allt går som det ska så får jag hem henne imorgon! Det ska bli så fantastiskt underbart att kunna ge mig ut på mina små tRULLsanrundor här i vår nya ”by”.
Ikväll beställde vi hem ytterligare en fåtölj som jag både kan ligga i och som hjälper mig att resa mig upp! Modellen är lite nättare än den jag har och den kostade hälften så mycket. Tanken är att jag ska kunna ha den på vår inglasade balkong. Jag hade så gärna velat sitta därute i eftermiddags. Solen sken och just på balkongen var det riktigt skönt (bara man lät bli att öppna skjutdörrarna) Men jag kunde ju inte sitta där eftersom jag inte har nåt att sitta på som jag kan ta mig upp ifrån. Men snart har jag det! Och då tänker jag sitta där så mycket jag bara kan! Jag ser fram emot att ligga där och äta min lunch😃


Gillar

Kommentarer