En lyckad kväll.

Vilken trevlig kväll vi har haft!! God mat och underbart sällskap. Familj ❤ Svärmor hade lagat massa god mat,ett traditionellt smörgåsbord i påskens tecken. Synd bara att jag inte kunde njuta så mycket av det som jag hade velat. Men lite Janssons frestelse,en köttbulle och lite sill o lax lyckades jag peta i mig. Det var svårt men jag tror ingen märkte hur jag kämpade. Och det var värt det. För vad kan vara godare än ett vällagat påskbord??

Alma och hennes båda kusiner plus en pojkvän var med oss en stund och åt. Det är så mysigt att de trots allt vill umgås med oss gamle en stund åtminstone.
Det står nu klart för mig att jag behöver handikappanpassad toalettstol. Jag gick på toa efter maten. Men efter uträttat behov så upptäckte jag att jag inte kom upp själv. Det fanns inte en chans!! Toalettstolen var för låg! Och trots närheten till handfatet som jag kunde stödja mig mot och dörrhandtaget som jag kunde greppa tag i och försöka dra mig upp så kom jag ingenstans! Där satt jag! Fast!! 
Nej inte "fast" som i fastsugen av en sugkopp till toastol! Men fast såsom i att jag inte hade kraft nog att dra mig,häva mig upp. Jag hade nyss hört att Alma och kusin Maja var i hallen utanför så jag gläntade på dörren och ropade ett försiktigt: "hjälp"
Skönt att det var just de där bägge!! 
De kom in till mig och hjälptes tillsammans åt att få upp mig från toaletten. Phu....
Vad händer den dagen jag måste gå på en normal toalett på ett ställe där jag är mol allena?? Ska jag ropa högt och hoppas att nån hör mig och kan bryta sig in genom den säkert låsta dörren...? Ska jag ringa 112?
Bara tanken på detta får mig att rodna och skämmas över hur värdelös jag är.
Hädanefter får jag helt enkelt hålla mig när jag är på platser utan handikapptoalett!
Och även om jag är på platser där det finns handikappstoaletter så kommer jag att vara så rädd för att gå in på dem av rädsla att nån ska tycka att jag inte har rätt att vara där. Folk kanske kommer att tycka att jag stjäl toaletten ifrån dem som verkligen behöver den? För det är ju ingen som ser på mig att jag har försvagade muskler och inte alltid kan ta mig upp ifrån toan... Då blir folk sura på mig och tycker att jag beter mig illa. Och det är bland det värsta jag vet! Jag ställs inför ett besvärligt dilemma här... måste nog sova på saken!
Synd att det är så vansinnigt kallt bara!! Jag ligger och huttrar under mitt tjocka duntäcke...

Gillar

Kommentarer

Lisbeth
Lisbeth,
Jaa du, det där med handikapptoaletter... Även om jag är i "bättre skick" än du vad gäller det har jag äntligen lärt mig att handikapptoaletter är just vad de är; toaletter för handikappade, inte enbart för rullstolsbundna. Jag menar ofta är de ju också kombinerade med skötbord så varför skulle inte rörelsehindrade få gå dit där man kan komma upp från stolen med liite värdighet i behåll. Nej gå du på handikapptoaletter och om nån ifrågasätter så är det bara att konstatera att alla handikapp inte syns på utsidan. Stor kram!None
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229